Batı Bölgesi Kan Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Türk Kızılayı Şube Başkanı Egemen Temizsoy, 2019 yılının ilk 3 aylık döneminin Türk Kızılay Eskişehir Şubesi genel kurul süresi ile geçtiğini anımsattı. Temizsoy, göreve geldiği günden bugüne geçen 9 aylık verileri ve projeleri paylaştı.
ULAŞABİLİRLİĞİMİZİ ARTIRIYORUZ
Temizsoy, 'Yola çıktığımızda kendimize ilke edindiğimiz şeffaf, adil herkese ulaşabilir, herkesin ulaşabildiği Kızılay ilk adımımızdı. Bunun için; www.eskisehirkizilayseninle.com sitemimizi devreye aldık. İhtiyaç sahibinin başvuru yapabildiği, başvurusunun anında tarafımıza iletildiği ve dileyen herkesin şubemiz tarafından yapılan yardımları görebildiği online sistemimiz. Teknoloji, akıllı telefonlar, iletişim her an yanımızda. Şubemiz olarak bizlerde ulaşabilirliğimizi arttırmak amacıyla whatsapp iletişim hattımızı bu ay itibariyle devreye aldık. Türk Kızılay Eskişehir Whatsapp iletişim numarası 549 722 26 26. Peki, yardımlarımızı nasıl yapıyoruz? İl, ilçe sosyal yardımlaşma vakıfları, engelli dernekleri, STK'lar aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor, şubemiz bünyesinde bulunan tespit komisyonlarında tespit yapıyor ve yardımı kişiye doğrudan biz ulaştırıyoruz' diye konuştu.
RAKAMLARLA YARDIMLAR
Kurulan sistemin 9 ayda ulaştığı rakamları paylaşan Temizsoy, 'Eskişehir merkezde 310 bin 550, ilçelerde 159 bin 900 lira zekat yardımı yapıldı. Merkez ve ilçelere 2 bin adet gıda kolisi, merkez ve ilçelere toplamda 12 bin adet konserve et yardımı yapıldı. Ramazan ayında 130 aileye her gün iftarlık, 16 bin kişiye de kıyafet yardımı yapıldı. 29 bin 910 kişiye ilkyardım eğitimi verildi. Türkiye'de ilk yardım eğitimi veren 32 merkez arasında en çok kişiye ulaşan ilk yardım eğitim merkezi olduk. 20.910 kişiye ulaşmamız asla yeterli değildir. Bu sebeple online ilk yardım eğitimlerimiz Ocak ayı içerisinde başlayacaktır. İlk yardım bilincini ve bilgisini arttırmak için QR kod ilk yardım projemiz Nisan ayı içerisinde hayata geçecek. 110 bin lira eğitim desteği bursu verildi. Eğitime destek vererek yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin ufuklarını açmak, ulaşamadıkları imkanları gücümüz yettiğince onlara sunmak, Kızılaycılık bilinciyle yardımseverliği aşılamak amaçlarıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile aktif çalışma halindeyiz. Gençlik kollarımız Üniversitelerde ve okullarımızda sürekli olarak faaliyet halindedir. Kıyafet, kırtasiye, ihtiyaç sahibi ailelere destek, öğrenim bursu yardımlarımız hayata geçti. Geçtiğimiz 23 Nisan bayramı kutlamasını hasırca gençlik kampımızda geleneksel hale getireceğiz' ifadelerini kullandı. Değerlendirme toplantısı sonrasında basın mensuplarına kan merkezi ve laboratuvarları gezdirildi. ESRA ÜNLÜ

Editör: TE Bilisim