Tepebaşı Belediye Meclisi Temmuz ayı son toplantısı dün Başkan Ahmet Ataç başkanlığında gerçekleşti. Önceki meclis toplantısında AK Parti tarafından sorulan Baksan Sanayi Sitesi projesine yanıt veren Ataç, 'Baksan'la ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar olgunlaştıkça meclise bilgi vereceğiz. Oradaki mülk sahipleriyle toplantı yaparak yerinde dönüşüm düşünüyoruz. Orada ciddi bir popülasyon var ona göre bir çalışma yapacağız' ifadelerini kullandı.
KİLOMETRESİ 90 KURUŞ
Öte yandan Odunpazarı Belediye meclisinde oybirliği ile kabul edilen şehir dışı cenaze nakillerinde ücretlendirme Tepebaşı Belediye Meclisinde oyçokluğu ile kabul edildi. Tepebaşı Belediye Meclisi Plan Bütçe komisyonunda kilometre başına 0,90 kuruş ücretlendirilmesi üzerine söz alan AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Birsen, 'Tepebaşı bölgesinde oturan vatandaşların bu ücretten muaf tutulmasını istiyoruz. O şekilde tadil edersek oybirliğiyle geçebilir' dedi. Ataç ise, '200 kilometreyi aşınca zaten ücretsiz kargo uçakları var. Odunpazarı ücret getirdiğinden dolayı biz de yoğunluk oluştu. Bu nedenle Odunpazarı ile eşit noktaya getirmemiz gerekiyor' diye cevap verdi. İlgili madde oyçokluğu ile kabul edildi.
ÖDÜLLENDİRİLDİ
Ayrıca Samsun'da düzenlenen Geleceğin Mucitleri yarışmasında görme engelliler için tasarladığı bastonla mansiyon ödülü alan lise öğrencisi Beren Yaşar, Başkan Ataç ve meclis üyeleri tarafından ödüllendirildi. Yaşar'a mecliste Proje Danışmanı Caner Sağlar ve Doğa Kolji Kampüs Müdürü Damla Güven eşlik etti. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim