Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Afet ve Acil Durum Yönetimi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (AFAMER) Personel Belgelendirme Birimi tarafından Orman Üretim İşçisi demo sınavı gerçekleştirildi.
Orman Bölge Müdürlüğünün üretim sahası olarak belirlenen Türkmen Dağı 51 nolu kesim bölgesinde yapılan sınava AFAMER Personel Belgelendirme Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Bülent Büyükkıdan, AFAMER Belgelendirme Birim Personelleri ve Orman Üretim İşçisi sınav değerlendiricileri katıldı.
Geçtiğimiz ay AFAMER ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü uyarınca DPÜ AFAMER Personel Belgelendirme Birimi, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu olmak üzere başvuruda bulunduğu Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) akreditasyon çalışmaları kapsamında yürütülen çalışmalar kapsamındaki Orman Üretim İşçisi demo sınavı için Türkmen Dağı’ndaki 51 nolu bölge seçildi.
Sınavın ardından AFAMER tarafından yapılan açıklamada, akreditasyon süreçleri boyunca gelecek dönemde yeni sınavların yapılacağı bilgisi verildi.
Editör: TE Bilisim