'Eylemlere katılmak demokratik haktır'

CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, kentteki protesto gösterilerine katıldığı gerekçesiyle bir doktor hakkında soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

Çuhadar, Dr. Muharrem Şenel hakkında protesto gösterilerine katıldığı için Eskişehir Kamu Hastaneler birliği talebi ile Yunusemre Devlet Hastanesi yönetimi tarafından soruşturma açıldığını hatırlattı. Çuhadar, 'İktidarın tamamen susan, konuşmayan, hak aramayan bir toplum oluşturmak için yapmış olduğu faşist bir baskıdır. Oysa kamu kurum ve kuruluşlarında özgürlük adına haksızlık, hukuksuzluk adına bu tür eylemlere katılmanın en demokratik hakkı olduğunu belirten birçok mahkeme kararı vardır. Oysa mevcut iktidar bu kararı hiçe sayıp keyfi uygulamalar yapmaktadır. Toplumu susturmak istemektedirler. Bu soruşturmanın özgürlükler adına yapılan bir baskı olduğuna inanıyor ve kınıyoruz' dedi.

'Eyleme katılmak insani görevdir'

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Çetinkaya ile Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kamer Ali Durur ortak bir açıklama yaparak Dr. Şenel'in eyleme katılmasının en demokratik ve insani görevi olduğunu savundu.

Açıklamada, '15 yaşındaki bir çocuğun bir gaz kapsülü ile yaralanması ve 269 gün süren yaşam mücadelesinin ardından ölmesi herkesin vicdanını sızlatmıştır. Bu yaşananlar karşısında tüm yurtta 10 binlerce insanımız yasalarda belirlenen hakları çerçevesinde gösteri yürüyüşlerine katılmıştır. Şehrimizde de binlerce insan bu gösterilere katılmıştır. Görevi insanı yaşatmak olan hekimlerimizin 15 yaşında öldürülen Berkin Elvan için yapılan yürüyüşe katılması kadar insani ve doğal başka bir şey olamaz. Opr. Dr. Muharrem Şenel de tüm kamu çalışanlarının eylemlere katılma hakkı olduğu gibi Berkin Elvan eylemine katılarak en demokratik ve insani görevini yerine getirmiştir. Herhangi bir şiddet eylemine katılmamış olan üyemiz hakkında açılan bu soruşturma tamamen haksızdır ve sindirme çabası politikası gütmektedir' ifadeleri kullanıldı.(İHA)

Editör: TE Bilisim