Altın fiyatları gün geçtikçe artıyor. Artan fiyatlar ise en çok vatandaşı zorluyor. Düğün sezonu açıldı, ancak fiyatların yüksek olmasından dolayı ne alım ne de satım yapılabiliyor. Altındaki artışı ve ekonominin gidişatını sorduğumuz vatandaşlar, durumun iç açıcı olmadığını söyledi.

ARTMASI
İYİ OLDU
Fazıl Özkara: Vallahi altının artması çok iyi oluyor. Daha artsın da millet yatırım yapsın. Düğünlere giderken büyük altın takıyorduk, şimdi küçük takıyoruz. Ekonominin şu an çok hoşuma gidiyor. Maddi durumu iyi olmayanlar nakit alsın, kredi kartı kullanmasın.
KORKUYORUZ
Hilmi Yılmaz: Korkuyoruz. Altın aldı başını gidiyor, kara kara düşünüyoruz. Düğüne giderken altın takamıyoruz artık. Emekliler altını nasıl taksınlar? Aldığımız maaş belli. Dolar altın fiyatı belli. Düğüne bile gidemiyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.
SIKINTI YAŞIYORUZ
Gülnaz Güngör: Her şey pahalandı artık. Düğünlere altın falan götüremiyoruz, paraya düştü. Çeyrek altın 375 lira oldu. Biz en fazla 200 lira takabiliyoruz düğünlerde. Maddi sıkıntı yaşıyoruz. Her şey pahalandıkça sıkıntı çekiyoruz.
CEZAMIZI ÇEKİYORUZ
Cavidan Germiyanoğlu: Dışa bağımlılığın cezasını çekiyoruz. Altının ve doların artması da bizim ne kadar üretemeyen dışa bağımlı bir ülke olduğumuzun kanıtıdır. Düğüne giderken önceden altın takıyorduk, şimdi 50-100 lira takabiliyoruz. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim