Göle maya çalma törenine Vali Yardımcısı Sivrihisar Kaymakam İsmail Soykan, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Göksel Kök katıldı.
BARIŞ GETİRECEK
Sivrihisar Belediye Başkanı Yüzügüllü 'Bugün dünya burada. Nasreddin hocamızın Kültür ve Sanat Festivalini gerçekleştiriyoruz. Tüm dünyadan gelen misafirlerimizle beraber tüm medeniyetlerin bir arada olacağı festivali gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Herkesi festivalimize davet ediyorum. Göle çaldığımız maya inşallah tüm dünyamıza barış ve huzur getirmesini dileyerek tutmasını diliyorum' dedi. Göle maya çalan Nasreddin Hoca ise 'Göle mayamızı çaldık. Ama ben mayayı tutturdum' dedi. Farklı ülkelerden gelen Halk Dansları Topluluklarının da yer aldığı programda ekipler yaptıkları dans gösterileri ve figürlerle herkesi kendilerine hayran bıraktı. Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali kapsamında etkinlikler Nasreddin Hocanın doğup büyüdüğü evin gezisiyle devam etti.
RENKLİ KORTEJ
Göle maya çalma etkinliğinin ardından Sivrihisar korteji yapıldı. 7 farklı yabancı ülkeden Sivrihisar'a gelen yabancı dans grupları Sivrihisar Belediye Başkanı Yüzügüllü'yü makamında ziyaret etti. Yüzügüllü 'Sivrihisarımıza hepiniz hoşgeldiniz. Sivrihisar tarihten gelen yapısıyla medeniyetler ilçesi olarak geçen ilçedir. Bugün burada dünyaya mal olmuş Nasreddin Hocamızın doğum şenliklerinde sizlerle bir araya geldik. Burada Sivrihisarın bir kez daha medeniyetler ilçesi olduğunu ispatlamış olduk. Bütün ülkelerin kardeşçe yaşadığını, örf ve adetlerini paylaştıklarını hem dünyaya hemde Türkiye'ye göstermiş oluyoruz' dedi. Ardından Sivrihisar sokaklarında renkli görüntüler oluşturan Halk Dansları Toplulukları yaptıkları gösterilerle dikkat çekti. Sivrihisar'da kurulan Halk Pazarında kortej yürüyüşünü devam ettiren Halk Dansları Toplulukları ilçedeki vatandaşları 28-29-30 Haziran arasında yapılacak olan Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivaline davet etti. HM

Editör: TE Bilisim