Hemen her gün bir kadının cinayete kurban gittiğini duyuyoruz. Geçen hafta da ilimizin Şirintepe Mahallesinde bir kadın, birlikte yaşadığı kişi tarafından katledildi. Son günlerde artan kadın cinayetlerini Eskişehirlilere sorduk.
BİLİNÇLENMELİYİZ
İlkay Tokkal: Kültürel eksiklikten kaynaklanan hareketler. Cahillikten cehaletten kaynaklanıyor. Cinayetlerin önüne geçmek için toplumun kültür düzeyini daha üst düzeye taşımak, insanları bilinçlendirmek gerekir. İnsanların birbirine saygılı olması lazım.
YAZIK OLUYOR
Saykın Nuray: Kadınlarımıza yazık oluyor. Kadınlarımız erkekleri pışpışlasa bile erkekler can yakıyor. Bütün kadınlarımızla birleşelim. Cinayetleri durdurmak için başta eğitim önemli. Küçükken anneler bu konuda çocuklara biraz daha bilinçlendirebilirler.
YÜREK DAYANMIYOR
Türkan Tetik: Gerçekten cinayetler çok. Kadınlarımıza yardım etmemiz gerekiyor. Hep birlikte ayaklanmamız gerekiyor. Cinayetleri duyunca insanın yüreği dayanmıyor. Cinayetleri durdurmak adına çocukları küçükken eğitmek lazım.
EL ELE VERMELİYİZ
Ahmet Karataş: Çok yanlış bir şey yapılıyor. Bunun sebebi ekonomiye dayanıyor. Çünkü aileler geçinemiyor. Ben bu tür cinayetlere karşıyım. Cinayeti durdurmak için kadın erkek el ele vermemiz gerekiyor. Ve en önemli nokta da eğitim, eğitim, eğitim…
KADIN İNSANDIR
Şahin Öz: Kadına yapılanları haksız buluyorum. Kesinlikle onaylamıyorum. Biz medeni insanlarız. Medeni insan cinayet işlemez. Ben can alana karşıyım. Canı veren Allah alan da Allah olmalı. Bu canı almaya kimsenin hakkı yok. Kadın insandır. Durdurmanın tek yolu eğitim.
KADIN ERKEK EŞİTİZ
Arzu Öz: Biz ailecek cinayetlere karşıyız. Biz kadın erkek eşitiz. Bunu bilir bunu söyleriz. Çünkü öyle büyüdük, öyle gördük, öyle yaşıyoruz. Cinayetleri durdurmak adına eğitim verilmeli. Bu cinayeti işleyenleri zaten anlayamıyorum.
CEZALAR ARTIRILMALI
İrem Özkan: Kadınlara şiddete hayır. Erkekler bu dünyada kendilerini üstün görüyor. Kadın erkek eşittir. Öldürmeleri saçma geliyor bana. Kanunlar daha arttırılmalı. Adalet olmalı. Bir şeyden hemen çıkarıyorlar. Cezalar artırılmalı.
ADALET EŞİT OLMALI
Berna Çam: Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. Aslında kadın haklarının daha ön planda tutulmalı. Burada mağdur olan hep kadınlar. Adalet eşit olmalı. Erkeklere ne kadar hak veriliyorsa kadınlara da verilmeli. Kadın erkek eşitliği olmalı.
Editör: TE Bilisim