Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kanser hastalarının tedavi gördüğü Prof. Dr. Servet Bilir Onkoloji Merkezi'nde yaşanan ilginç hırsızlık olayı sağlık kurumunda bir güvenlik zafiyetini ortaya çıkardı.

60 BİN LİRA DEĞERİNDE
29 Aralık Pazartesi sabahı Prof. Dr. Servet Bilir Onkoloji Merkezi Ayaktan Kemoterapi Ünitesi'nin kapısını açan hemşire, odanın yan duvarının kırıldığını fark ediyor. Durumu hastane yönetimine bildiriyor. Ünite içerisinde yapılan incelemede, alçıpanlı duvarı kırarak içeri giren hırsız veya hırsızlar tarafından yaklaşık 60 bin lira değerinde kanser ilaçlarının çalındığı tespit ediliyor. İçeriden Herceptin adlı çok sayıda pahalı kanser ilacı çalınmış. 150 mg. dozunda olan bu ilaçların her birinin fiyatının 1350 TL olduğu öğrenildi.

EMNİYET BÜLTENİNE YAZILMADI
Hastane yönetimi polise intikal eden olayın duyulmaması için büyük çaba harcadı. Eskişehir'in en gözde ve en önemli sağlık merkezinde yaşanan bu hırsızlık olayı polis bültenlerine yansıtılmadı. Pahalı kanser ilaçlarının bulundurulduğu alanda ve yakınında kamera ve alarm sistemlerinin olmaması dikkat çekti. Onkoloji Merkezi yöneticilerinin kamera ve alarm sistemlerinin kurulması için hastane yönetimine defalarca istekte bulunmasına rağmen, bunun gerçekleşmediği iddia ediliyor.

FİRMA KEMOTERAPİ SETİ ALIMI KARŞILIĞINDA MI İNŞAAT YAPIYOR?
İlaç çalınan yerin bir alt katında bulunan güvenliğin duvar kırılırken çıkan gürültüyü duymadığı belirtildi. Pahalı kanser ilaçlarının çalındığı ünitenin hemen yanında inşaat çalışmalarının yapıldığı öğrenildi. Yapılan bu inşaat ile ilgili ihale açıldı mı? Firma kemoterapi seti alımı karşılığında mı bu inşaatı yapıyor? Yapılan bu inşaat çalışmalarının yaşanan güvenlik zafiyetinde rolü var mı? Polis, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çok pahalı kanser ilaçlarını çalan hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

**

BEŞ OKUL MÜDÜRÜ DAHA YÜRÜTMEYİ DURDURMA ALDI
Eskişehir 1. ve 2. İdare Mahkemeleri, 75 puan altında bırakılarak, okul müdürlüğü düşürülen 16 eğitimcinin mahkemeye yaptığı itirazlarla ilgili daha önce karar vermişti.

30 GÜN İÇİNDE
Mahkeme yapılan değerlendirmeyi 'Hukuka Aykırı' bularak 'Yürütmeyi Durdurma Kararı' almıştı. Böylece dört ay önce yöneticilik görevleri düşürülen Battal Uyar, İbrahim Samet Yağcıoğlu, İlhan Şan, A.Kadir Önder, Ali Aydın, Erdem Uras, Erdal Mete, İbrahim Bal, Zeynel Cengiz, İlker Nebi Özgür, Süleyman Ercan Karakaya, Ali Can, Osman Ergin, Osman Çam Erdem Uteş ve Mükerrem Yurtçu mahkeme kararının tebliğ edilmesinden sonra 30 gün içinde eski okullarına tekrar müdür olarak geri dönecekler. İdare Mahkemeleri Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir'de de Yürütmeyi Durdurma kararlarını ard arda almaya devam ediyor.

SOYUT VE DAYANAKSIZ
İdare Mahkemeleri yöneticilik son olarak görevleri dört ay önce düşürülen Yalçın Fazıl Eker, Kenan Yüksel, Yeter Mantar, Erol Ülker, Cahit Girgin ilgili de Yürütmeyi Durdurma Kararları verdi. Mahkeme Heyeti, değerlendirme işlemlerinin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlere dayanmadığı ve bu haliyle objektiflikten uzak, soyut ve dayanaksız olması nedeniyle hukuka aykırı bularak yürütmenin durdurulması kararını aldı. Beş eğitimci, Mahkeme kararının tebliğ edilmesinden sonra 30 gün içinde beş müdür eski okullarındaki yönetici görevlerine tekrar dönecek.

34 MÜDÜR DAVA AÇTI
Yalçın Fazıl Eker Ticaret Borsası Ortaokulu'na, Kenan Yüksel Tepebaşı Rehberlik Araştırma Merkezi'ne (RAM), Yeter Mantar TEI Alparslan İlkokulu'na, Erol Ülker Arif Nihat Asya Ortaokulu'na Cahit Girgin İstiklal Ortaokulu'na tekrar müdür olarak dönecekler. Yürütmeyi Durdurma için 34 okul müdürünün dava açtığı öğrenildi. Bunlardan 21'i 'Yürütmeyi Durdurma Kararı' aldı. Diğer 13 okul müdürü ile ilgili kararlarında 10-15 gün içinde belli olması bekleniyor…

*

KARACAN AİLESİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM

Eski ETO Başkanı Harun Karacan'ın amcası Mustafa Karacan vefat etti. Amca Karacan'ın naaşı dün Gümülcine Camii'nde kılınan Cenaze Namazı sonrasında toprağa verildi. Bende cenaze namazına katılarak, Karacan ailesinin acısını paylaştım. Amca Karacan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun. Tüm Karacan ailesine baş sağlığı diliyorum.

*

foto şaka


Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu: Mesut Başkan, durdunuz, durdunuz bize mi patladınız?
Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan: İbrahim Başkan Fener'e de ve Beşiktaş'a da patlamıştık, ama hakemler elimizden aldı. Bizim topçular büyük maçlarda büyük, küçük maçlarda küçük oynuyor.