e-Sertifika Programla-rı'na kayıt olabilmek için en az lise mezunu olmak gerekiyor. Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavı'ndan yeterli puan alamayıp herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilememiş adaylar, e-Sertifika Programları'na başvurarak dilediği alanda öğrenim görme imkanı yakalayabilecek. Herhangi bir meslekle uğraşırken farklı bir alanda öğrenime ihtiyaç duyan bireyler de e-Sertifika Programları'na kayıt yaptırarak ilgi duydukları alanda öğrenim görme imkanı yakalayacak.
Ayrıca KOBİ'lerde yapmakta olduğu işe ait bilgilerini güncellemek isteyen bireyler, e-Sertifika Programları'ndan yararlanabilecek. Bunların yanı sıra herhangi bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olup farklı alanda kendini yetiştirmek isteyen bireylerin de ihtiyaçlarına cevap veren e-Sertifika Programları, öğrencilere kendi alanlarının yanı sıra farklı bakış açıları kazandırmayı amaçlıyor.
Bu dönem 45 farklı e-Sertifika Programı ile Batı Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımıza yönelik olarak 6 Batı Avrupa e-Sertifika Programı sunuluyor. Programlar ve içerikleri hakkında ayrıntılı bilgiye http://www.esertifika.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.(AHM)

Editör: TE Bilisim