Bu yarıyılda yeni hedeflerin odluğunu belirten Vali Çakacak, konuşmasına şu şekilde devam etti: 'Son yıllarda ülkemizin hızla büyümesine paralel olarak bütçe imkanlarımız artmakta, ulusal bütçeden en büyük pay ise eğitime ayrılmaktadır. Bunun sonucu olarak ülke genelinde çocuklarımız, 40 - 50 kişilik kalabalık sınıflar yerine ortalama 25 - 30 kişilik ve çağdaş teknolojik gereçlerle donatılmış sınıflarda eğitim yapma imkanı buluyorlar. Her yıl yapılan yeni öğretmen alımlarıyla öğretmen açığımız en aza indirilmeye çalışılmaktadır. Okullarımızın fiziki eksiklikleri her yıl yapılan yatırımlarla en asgariye indirilmektedir' diye konuştu.
137 BİN ÖĞRENCİ
Vali Çakacak, yeni yarıyılın il genelinde 79 anaokulu, 151 ilkokul, 136 ortaokul, 121 orta öğretim kurumu olmak üzere 487 okulda 137 bin 961 öğrenci ile başladığını belirterek, 'Eskişehir eğitim kenti olma özelliğini hak eden bir ilimiz. Gerek çocuklarımızın girdiği sınavlarda gösterdikleri akademik başarılar ve gerekse sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda elde ettikleri dereceler bunun en önemli göstergelerindendir. Bu başarının tabi ki artarak devam etmesini sağlamak hepimizin görevidir. Hepimiz biliyoruz ki, eğitimde başarı sadece okulla olmaz. Eğitimde başarı; öğrenci, okul ve ailenin birlikte çalışmasıyla yakalanır.' 2018 yılı üniversiteye giriş sınavlarında Eskişehir'in 587.938 ortalama ile Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attığını dile getiren Vali Çakacak, 'Bu başarıdaki en büyük pay sahibinin aileler ve öğretmenler olduğunu söyledi.
GÖRÜŞLERİ ALDI
Konuşmasının ardından Vali Çakacak, toplantıya katılanlara söz vererek görüş ve önerileri dinledi.
Toplantıya; Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, ilgili kurum müdürleri, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı. HM
Editör: TE Bilisim