Haklar, torba yasalarla tırpanlanıyor

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi üyeleri Adalar Migros önünde bir araya gelerek önce Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinde oturma eylemi yaptı ardından Espark AVM önüne yürüdü. Halaylar, türküler eşliğinde geçen grevde grup adına konuşan Başkan Serken Demir, hakların torba yasalarla tırpanlandığını söyleyerek 'Eğitimde ve yükseköğretim alanında bugüne kadar yapılan bütün yasal düzenlemeler, hayata geçirilen fiili uygulamalar sadece eğitim sistemini değil, çocuklarımızın, velilerimizi ve bütün toplumun geleceğini ipotek altına almaktadır' dedi.

Kovadan eğitim sorunları döküldü

Eğitim-İş Eskişehir Şubesi üyeleri yeni Türkiye'nin eğitim sistemine karşı bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Üyeler tepkilerini sosyal medyada gündem olan ALS hastalığına dikkat çekmek için yapılan buzlu sulu kova dökme eylemini diplomalarını kullanarak uyguladı. Bu durumda ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Eğitim-İş üyeleri Hamamyolu Saatli Park önünde bir araya gelerek İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürüdü. Yürüyüşten sonra diplomalarının örneklerini yırtarak 'Rotasyona Hayır', 'Gerici Eğitim Sistemine hayır', 'Siyasi Kadrolaşmaya Hayır' başlıklarını simgeleyen kovaların içine doldurup başlarından aşağıya döktü. Eğitim-İş Şube Başkanı Ebru Sungar eğitim öğretimin 12 yıldır olduğu gibi bu yıl da büyük sorunlarla başladığını söyledi.

'Eğitim çalışanları itibar kaybediyor'

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen üyeleri, hazırladıkları temsili tabutla yürüyerek eylem yaptı.

Hamamyolu Saatli Park'ta toplanan grup adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı, Türkiye genelinde sendikacılığın evrensel asgari standartlarını karakterinde taşıyan bütün sendikaların da desteğiyle iş bıraktıklarını, okullarda zillerin çalmadığını, eğitim çalışanlarının iş başı yapmadığını söyledi.

Editör: TE Bilisim