Tohum Otizm Vakfı, Anadolu'nun dört bir köşesindeki otizmli bireylere yardım elini uzatmaya devam ediyor. Vakıf, tek tedavi yöntemi olan eğitim alanında, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında finanse edilen 'Eğitime Uzanan Yol' projesini başarıyla tamamladı. Proje kapsamında otizmli çocukların eğitimi için 20 ilde toplam 60 özel sınıf, MEB standartlarına uygun şekilde özel eğitim materyalleri ile donatıldı. Bu kapsamda bir sınıf da Eskişehir Cevat Ünügür İlkokulunda açıldı.
ÇOK DEĞERLİ
BİR ÇALIŞMA
Cevat Ünügür İlkokulunda gerçekleşen açılışa Vali Yardımcısı Akın Ağca, Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin, TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal, Çevre ve Uyum Direktörü Fatih Erdem ve okul idaresi katıldı. Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Akın Ağca, 'Eskişehir adına önemli bir çalışma. Otizmli çocuk sayısı her geçen gün artıyor. Her 59 bireyden birisi otizmli. Otizmli çocuklarımızı bir şekilde topluma kazandırmak ve eğitimlerini sağlamak durumundayız. Küçük yaşlarda verilen eğitim daha sonraki dönemde topluma kazandırmada önemli rol oynuyor' dedi.
İKİ BİN AİLEYE ULAŞTIK
Kendisinin de otizmli bir çocuk annesi olduğunu belirten Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin, 'Benim oğlumun okul dönemlerini yaşamış biri olarak bu tür sınıfların açılmış olması çok kıymetli. Biz müdürleri ikna etmekte çok zorlandık ikna etmek için. Dolayısıyla aileler aynı sorunlarla karşılaşıyorlar. Bunu biliyoruz. Özel eğitim sınıfları da gerekiyor. Kaynaştırmak için normal sınıftaki ailelerin de bilinçlenmesi gerekiyor. Otizmli çocuklar zarar vermez, otizm bulaşıcı değildir. Bir arada yaşayabilmeyi öğrenebilmemiz lazım. Öğrenebilirsek ileride normal gelişim gösteren çocuklarımız engelli arkadaşlarının yaşadığı sorunları bilerek çözüm önerisi sunabilecekler. Şuanda çok mutluyuz. Bir sınıfımız daha özel eğitim olarak donattık. Bu 60 sınıfı TANAP'la birlikte donattık. Yaklaşık 2 bin aileye ulaştık. Bin 600 öğretmeni seminerle destekledik. Yolumuz daha uzun, yapacak çok işimiz var' diye konuştu. Projenin eğitim koordinatörlüğünü yapan Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Sezgin Vural ise aileler ve öğretmenlerle seminer yaptıklarını ve farkındalık oluşturduklarını vurguladı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim