Eskişehir Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış törenine Vali Özdemir Çakacak, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve çok sayıda davetli katıldı.
EN YÜKSEK PAY EĞİTİME
Eskişehir'in Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı ve Ortaöğretim Kurumları Sınavındaki başarılarının gurur verici olduğunu söyleyen Vali Çakacak, 'Ekonomik, sosyal, kültürel açıdan gelişmenin ve kalkınmanın temeli, eğitime dayanmaktadır. Gelişmiş ülkelere baktığımızda eğitime önem verdiklerini ve devlet bütçelerinin önemli bir kısmını eğitime ayırdıklarını görüyoruz. Bizde de özellikle son yıllarda genel bütçeden eğitime ayrılan paya baktığımızda en yüksek payın eğitime ayrıldığını görüyor ve bununla da fizik mekanlarımızın yenilenmesi, yeni dersliklerin yapılması, yeni okullarımızın yapılmasıyla derslik başına düşen öğrenci sayısında büyük iyileştirmeler yaşandığını görüyoruz. İlimizde de özellikle son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığımız, özel sektörümüz ve değerli hayırseverlerimizin yardımlarıyla birbiri ardına birçok nitelikli okullar açıyoruz. Eskişehir tüm kademelerde derslik başına düşen öğrenci sayılarında Türkiye ortalamalarından daha iyi bir konumdadır' diyerek açılışı yapılan okul için Yaşar Holding ile Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticilerine teşekkür etti.
TÜRKİYE'YE ULAŞIYORUZ
Açılışta konuşan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar ise, 'Bulunduğumuz coğrafyada ekonomik gelişimi desteklemek, faaliyetlerimizin çevreye olan etkisini kontrol etmek ve toplumu ileriye taşıyacak sosyal yatırımlara imza atmaktan mutluyuz. Kurucularımızın vizyonuyla şirketlerimiz ve vakıflarımız aracılığıyla Türkiye'nin her yerine ulaşıyor olmaktan gurur duyuyoruz. 1997'den bu yana Eskişehir ekonomisine katkı salıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de Eskişehir'e kazandırdığımız eğitim yatırımımız oldu. Sektörlerimize ve ülkemize nitelikli iş gücü kazandırma konusunda önemli bir rol oynayacak olan okulumuz, gıda teknolojisi alanında süt teknolojisi dalında ve yiyecek, içecek hizmetleri alanında eğitim verecek' diye konuştu.
201 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ
Yiyecek, içecek hizmetleri ve gıda teknolojileri alanında 201 öğrenciye eğitim verecek okul için İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt, 'Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yaklaşık 5 milyon 500 bin TL bütçeyle 9 bin metrekare arazi üzerinde yaklaşık 2 bin metrekare taban alana sahip olacak şekilde yaptırılıp müdürlüğümüze bağışlamış olduğu Eskişehir Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılında kendi binasında eğitim öğretime başlayacaktır. Okulumuz 16 derslik, resim atölyesi, biyoloji laboratuvarı, fizik laboratuvarı, süt teknoloji atölyesi, yiyecek içecek hizmetleri alanı atölyesi, beden eğitimi salonu ve çok amaçlı salondan oluşmaktadır' İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından plaket takdimi gerçekleştirildi. Toplu halde kesilen kurdelenin ardından, protokol ve davetliler okulu gezdi. HM
Editör: TE Bilisim