Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencisi Elif Alkan, Damla Şener ve Hasret Yılmaz, yılbaşında eğlenmek yerine, yeni yıla sokak hayvanlarına yemek vererek girmeyi tercih ettiler. Kendi evlerinde de sokak hayvanı baktıklarını ifade eden Hasret Yılmaz, bu gecenin sokak hayvanları açısından güzel geçmesi için uğraştıklarını belirtti. Yılmaz, 'Normalde kendimizde sokak hayvanlarına bakıyoruz zaten. Kendi evimizde de, dışarıda da çok fazla sokak hayvanı ile ilgileniyoruz. Bu soğukta şu anda çok fazla kar var hem çok fazla soğuk yemek bulamıyorlar. Hasta oluyor çoğu. Bununla ilgili bizde arkadaşlarımızda konuşup böyle bir etkinlik düzenleyelim, hiç yoktan karınları tok olsun bir gece' dedi.

'YILBAŞINA HEP BİRLİKTE MUTLU GİRELİM DEDİK'
Yılbaşında eğlenmek yerine sokak hayvanlarıyla ilgilenerek girmek istediklerini aktaran Yılmaz, 'Yılbaşına hep birlikte mutlu girelim dedik. Bu şekilde bir etkinlik düzenledik. Arkadaşlarımızla her zaman eğlenebiliriz. Her zaman onlara bir zaman ayırıp bir aktivite yapabiliriz ama dışarıda onlarca hayvan açken bizim başka bir yerde eğlenmemiz pek de mantıklı gelmedi açıkçası. Zaten biz her akşam çıkıp sokaktaki hayvanları besliyoruz ama bu akşam biraz daha kalabalık olursak daha fazla hayvana ulaşırız, daha fazla insanla birlikte yaparız diye düşündük. Çok fazla insan gelmedi ama olabildiğince elimizden gelenle bu kadar besleyebildik. Mamamızın bittiği yerde onun yerine süt aldık. Sütle suyu karıştırıp o şekilde ekmek doğrayarak devam ettik ama elimizden geldiğince birçok hayvanı doyurduğumuzu düşünüyoruz bu akşam' ifadelerini kullandı.

'DİĞER İNSANLAR DA
KAPILARINA BİR KAP
YEMEK KOYSUNLAR'
Yılmaz, bu etkinliğin sadece kendileriyle sınırlı kalmaması gerektiğini anlatarak, diğer insanların da kapılarından bir kap mamayı eksik etmemeleri gerektiği kaydetti. Yılmaz, şöyle devam etti:
'Hiç yoktan diğer insanlar da bir kap mama bir kap suyu evlerinin önünden eksik etmesinler. Bu kış vaktinde evlerinin önüne kartondan bile olsa, birkaç koliyle onlara yuva yapıyoruz. Diğerleri de bu şekilde yuva yapabilirler. Hayvan sahiplenebilirler. Petshoplardan satın almak yerine kendileri gidip sokaktaki bir hayvanı sahiplenmek daha doğru geliyor bana. Bunu yaparlarsa çok mutlu oluruz.'
(İHA)

Editör: TE Bilisim