ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehirli tüccar ve sanayiciler olarak; devlet eliyle sanayi üretimini ve istihdamı destekleyecek yeni politikalar geliştirilmesini olumlu bulduklarını söyledi.
Hem dünyada hem de ülkemizde yaşanan gelişmeler neticesinde ekonomik gelişimin beklentilerin altında kaldığını ifade eden ETO Başkanı Metin Güler, 'Geçtiğimiz yılı ülke olarak yüzde 2.9 büyüme oranı ile beklentilerin altında kalarak tamamlamıştık. Ekonominin seçimlerin gölgesinde kaldığını ifade etmiştik. Aynı şekilde 2015 yılının da zor geçeceğini düşünüyoruz. Bu yıl planlanan yüzde 4 büyüme oranına da ulaşmamızın çok zor olduğu öngörülüyor. Uygulamaya konulan İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'nin bu durağanlığı pozitife çevireceğini ümit ediyoruz' diye konuştu.
ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir'in de arasında bulunduğu birinci bölge için daha önce uygulanmayan yüzde 50 oranında yatırım katkısı, 2 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği ve oranı yüzde 15'e yükseltilen yeni yatırımcıya vergi desteğini de değerlendirdi. Güler açıklanmasında, '2023 yılında 5 milyar dolar ihracatı hedefleyen Eskişehirli tüccar ve sanayiciler olarak, destek oranlarının her ne kadar şehrimiz için, özellikle de ilçelerimizin durumu göz önüne alındığında yeterli olmadığını düşünsek de, gelecek adına umut vaat edici olarak değerlendiriyoruz' dedi.
Güler, Eskişehir'in yüksek katma değer üretmek hedefinin ulusal çapta stratejik öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.(HM)

Editör: TE Bilisim