Halkbank tarafından 'Üreten Türkiye Buluşmaları' etkinliği düzenlendi. Önemli bir eğitim şehri ve ticaret merkezi olan Eskişehir'in, doğal zenginlikleri ve lojistik avantajlarıyla da güçlü bir potansiyeli olduğunu belirten Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Orta Anadolu'nun batıya açılan kapısı olarak kabul edilen Eskişehir geçen yıl 1 milyar doları aşan ihracat performansıyla Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamıştır. Başta savunma ve havacılık sanayi olmak üzere farklı iş kollarında faaliyet gösteren firmaların desteklenmesi bu performansı daha da yukarı taşıyacaktır. Eskişehir'de KOBİ kredilerinin dahil olduğu ticari kredilerde son 1 yılda yüzde 25'e yakın büyüme gerçekleştirerek, pazar payımızı yüzde 12,5 seviyesine yükselttik. KOBİ'lerin bize olan güveni bu oranı daha da yukarı taşıyacaktır.'
SEKTÖR PAYI YÜKSELDİ
Halkbank'ın Eskişehir'de son 5 yılda ticari kredilerde sektör payını yüzde 7,5'ten yüzde 12,5'e yükselttiklerini aktaran Arslan, 'Faaliyet gösterdiğimiz her bölgede olduğu gibi 10 şubemizde 146 çalışanımızla Eskişehirlileri de Halkbank kalitesiyle buluşturuyoruz' ifadelerini kullandı. Osman Arslan, ticari kredi, gayrinakdi kredi ve mevduat pazar payını bu yıl yüzde 15'e çıkarmayı hedefledikleri Eskişehir'in, yenilikçi ürünleriyle rekabet gücünü artıracaklarını dile getirdi.
KREDİ DESTEĞİ
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan daha sonra Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Ziyarette EOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayva, Hamza Tınas ve Denetim Kurulu Üyesi Samet Özkaya da yer aldı.
İŞ BİRLİĞİ TALEBİ
Firmaların faaliyetleri ve üretim hacimleri hakkında Genel Müdür Arslan'a bilgi veren EOSB Başkanı Küpeli 'Mevcut OSB'de 17.5 milyon metrekarelik alan sanayicilere tahsis edilmiş durumda. Bu alanda 640 parsel mevcut olup, 514 firma bölgede faaliyet gösteriyor ve bu firmalarda yaklaşık 42 bin kişi çalışıyor. Firmalarımızın banka desteğine ihtiyaçları var.' dedi. Genel Müdür Osman Arslan ise EOSB firmaları ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek 'Sanayi ve üretim bizler için çok önemli. Sanayicinin üretim yapabilmesi için Halkbank olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu anlamda iş birliklerine her zaman açığız' diye konuştu.
ÜST LİMİT 500 BİN
Ziyarette, EOSB ve Halkbank arasında yapılabilecek iş birlikleri görüşüldü. Bu iş birliği kapsamında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalara üst limiti 500 bin TL olmak üzere uygun faizli kredi verilmesi ile ilgili çalışmalara başlanılması için mutabakata varıldı. HM
Editör: TE Bilisim