Eskişehir Barosu Olağan Genel Kurulu Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde başladı. Başkanlık için Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Mustafa Elagöz, Özgür Evren Kırdemir, Ahmet Murat Karabulutlar'ın yarıştığı genel kurulda dün yapılan konuşmaların ardından başkanlık seçimi bugün gerçekleştirilecek. Kurulda tekrar başkan adayı olmayacağını açıklayan Rıza Öztekin ve dört başkan adayı konuşma yaptı.
YİNE ÇALIŞIRIM
Meslektaşlarına ayrı ayrı teşekkür ettiğini dile getiren Başkan Rıza Öztekin, 'Seçimlerimiz bir demokrasi şöleni olarak geçmekte, sonuç ne olursa olsun kazanan Eskişehir Barosu olacaktır. Adli yıl açılış törenlerinde avukat gününde susmadım, sesiz kalmadım. Ben asla rol yapmadım, yapmayacağım da. Başkanlık sıfatım bitiyor ama ben hukukçuyum. Hukuk için sonuna kadar mücadele edeceğime söz veriyorum. Hiçbir şey yok gibi yaparsak rol yaparsak ülkeyi kurtaramayız' diye konuştu. Avukatlığı değil Baro başkanlığını bıraktığını belirten Öztekin, yeni gelecek yönetimin eksiklikleri konusunda da sessiz kalmayacağını ifade etti. Baro için çalışmaya devam edeceğini kaydeden Öztekin, 'Rekor bir bütçeyle baroyu teslim ediyoruz. 8 yılda 250 etkinlik yapmışız. Başkanlığı bırakıyorum avukatlığı değil. Seçilen baro başkanı çağırsın yine çalışırım. Avukat hakları merkezinde onurla çalışırım. Hukukun üstünlüğü için her göreve hazırım. Gelecek başkan ve yönetimlerinin eksikleri konusunda da sessiz kalmayacağım. Seçilecek başkanlarımızın çıtayı daha da yükseltmelerini istiyorum' diye konuştu.
BİRLİK VURGUSU
Birlik beraberlik içerisinde hareket ettiklerini söyleyen başkan adaylarından Pınar Turhanoğlu Gücüyener, önceliklerinin avukatlığın itibarı olduğunu dile getirdi. Uzun yıllardır baro yönetiminde yer aldığını kaydeden Mustafa Elagöz, 'Tecrübelerimizi baromuza daha faydalı hale getirebilmek için başkanlık makamına aday oldum' diye konuştu. Demokratik hakkını kullanarak başkan adayı olduğunu belirten Ahmet Murat Karabulutlar, önemli olanın meslek birlikteliği olduğunu ifade etti. Genel Kurul'un şenlik havasında geçtiğini aktaran Özgür Evren Kırdemir, 'Önce Avukat' sloganıyla yola çıktıklarını kaydetti. Genel Kurul'da ayrıca 25 yılını dolduran avukatlara plaket verildi. Avukatlara plaketlerini verenler arasında İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Metin Nurullah Sazak ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler'de yer aldı. HM
Editör: TE Bilisim