Kentte 2014 yılında kapılarını ziyaretçilere açan ETİ Sualtı Dünyası, Kuzey Ege, Atlas Okyanusu, Kızıldeniz, Güney Amerika gölleri ve Amazon Nehrinden getirilen 100 canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Geçen yıl 800 bin kişinin ziyaret ettiği sualtı dünyasında 3,5 metre derinliğe sahip, 1 milyon litre su hacimli dev akvaryum en fazla ilgi gören bölümlerinden biri. 19 metrelik su tüneli bulunan alandaki köpek balıkları, vatozlar, mercan, sarpa, çipura ve mırmır gibi deniz canlılarının beslenmesini dalgıçlar Mehmet Ali Uçar ve Özgür Altınışık üstleniyor. Haftanın 4 günü dev akvaryuma dalış yapan dalgıçlar, balıkları bir bebek gibi elleriyle besliyor.
BU BİR AYRICALIK
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) CMAS 3 yıldız dalgıçlardan Mehmet Ali Uçar, 2,5 yıldır ETİ Sualtı Dünyası'nda görev yaptığını belirterek şöyle konuştu: 'Eskişehir gibi denizi olmayan bir kente deniz balıklarıyla birlikte dalış yapmak bir ayrıcalık. Bundan dolayı çok mutluyuz.' Uçar, su altında balıklarla birlikte olmaktan duyduğu heyecanı dile getirerek, 'Aynı zamanda eğlenceli. Çünkü köpek balıkları, vatozlar ve sürü balıklarıyla birlikte yüzmek herkese nasip olmaz. Bu dalışı canlılara zarar vermeden dikkatli şekilde yapıyoruz. Balıkların yemi yiyip, yemediğini de takip ediyoruz. Yemleme işlemi 20-25 dakika sürüyor' diye konuştu.
BEBEK GİBİ BAKIYORUZ
ETİ Sualtı Dünyası'nda 3 aydır görev yapan TSSF CMAS 3 yıldız dalgıç Özgür Altınışık da daha önce de dalışlar gerçekleştirdiğini ancak balıklarla birlikte bu kadar yakın olmadığını söyledi. Besleme sırasında yemleri balıkların ağzına kadar elleriyle verdiklerini anlatan Altınışık, şunları kaydetti: 'Balıklara adeta bebekler gibi bakıyoruz. Yemleme sırasında bizi gören ziyaretçilerin ilgisini çekiyoruz. Vatandaşlar bizi izlemekten zevk alıyor. Balıklardan daha fazla ilgi görüyoruz. Beslemenin yanı sıra akvaryumun bakımını da gerçekleştiriyoruz.' AA
Editör: TE Bilisim