İstanbul'un Çekmeköy ilçesi Kirazlı Mahallesi'nde UH-1 tipi askeri helikopter bir site içerisine bilinmeyen bir sebeple düştü. Kazada helikopterde bulunan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar şehit oldu. Şehit askerlerden Astsubay Başçavuş İlyas Kaya'nın (35) memleketinin Eskişehir olduğu öğrenildi. Kaya'nın acı haberi memleketi Eskişehir'e ulaştı. Işıklar Mahallesi Kırım Caddesi Taşkın apartmanında oturan baba evine askeri erkan tarafından haber verilerek Türk Bayrağı asıldı. Şehit Kaya'nın biri kız, biri erkek olmak üzere 2 çocuğunun olduğu ve İstanbul'a tayininin yeni çıktığı bilgisine ulaşıldı. Haberi alan şehidin yakınları da baba evine akın etti.

ASKERİ TÖREN
Havayoluyla Eskişehir'e getirilen şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Kaya'nın Türk Bayrağına sarılı naaşı, Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'nda askeri törenle karşılandı. Karşılama törenine; Vali Özdemir Çakacak, İYİ Parti Milletvekili Aslan Kabukçuoğlu, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Vali Yardımcıları, askeri erkan, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri, şehit Kaya'nın ailesi ve yakınları katıldı.

NE YAPACAĞIM?
Şehidimizin cenazesi Reşadiye Camii'ne getirildi. Burada aile fertleri ilk olarak gelen taziyeleri kabul etti. Şehidin babası Cemil, annesi Şahinde, eşi Sibel, çocukları Nur Sevin ve Kıvanç Kaya'nın yanı sıra yakınları da ayakta durmakta güçlük çekti. Cenaze namazından önce şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelen babası ve eşi gözyaşlarına boğuldu. Eşi Sibel Kaya, 'O benim canım. O beni bırakmaz ki. O beni duyuyor. Ben ne yapacağım sensiz bir ömür. Benim ona hakkım bin kere helal olsun. Aşkım Allah'a emanet' sözleriyle yürekleri dağladı.

SON SARILIŞ
İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazı öncesinde baba Cemil Kaya, oğlunun tabutunun başında ayakta durmakta zorlandı. İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında şehidin naaşının top arabasına konulduğunda aile yakınları son kez sarılarak veda etti. Uzun süre ağlamamak için direnen ve annesinin de ağlamamasını isteyen 8 yaşındaki Nur Sevin Kaya, babasının tabutu cenaze arabasına konulduğunda gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin minik oğlu Kıvanç Kaya ise babasının götürüldüğü top arabasından tutunarak onu son yolculuğuna uğurladı. Şehidin annesi ise tabuta sarılarak 'Yavrum yalvarıyorum kalk. Beni mahvettin' diye feryat etti. Şehidin naaşı Vişnelik Hava Şehitliği'ne defnedildi. Cenaze törenine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Metin Nurullah Sazak, Arslan Kabukçuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, il ve ilçe belediye başkanları, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. HM
Editör: TE Bilisim