Sergide, koleksiyonerler 17. Dönem Amasya Milletvekili Arsan Savaş Arpacıoğlu ve Anayasa Mahkemesi önceki başkanlarından Yekta Güngör Özden'in arşivinden pulların ve gravür Atatürk resimleri koleksiyonu ile Cumhuriyet dönemine ait altın ve gümüş para koleksiyonu yer alıyor. Serginin açılışına, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı Ayhan Türkseven ve çok sayıda vatandaş katıldı.

NADİR SERGİ
Açılışta Arpacıoğlu, 'En zengin 29'uncu sergimi Eskişehir'de açmaktan çok mutluyum. Bu sergimde gerçekten çok nadide ve kıymetli, 65 yıla dayanan emeğimi göreceksiniz' diye konuştu. Özden de, 'Önemli olan sadece pulları seyretmekle yetinmek değil; Atatürk'ün ve İnönü'nün bize bıraktıklarını düşünmek, onların bize bıraktıklarını hatırlamaktır' dedi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Eskişehir'de açılan nadir sergilerden birindeyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyetimizi anlatan bir sergiye ev sahipliği yapmak, bize elbette gurur veriyor' şeklinde konuştu.

DEĞERİ ÖLÇÜLEMEZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise 'Sadece parayla ölçülemeyecek değeri itibariyle değil, nostaljik açıdan da ayrıca değeri olan bir sergideyiz. Sevgili kardeşim Ahmet'i kutluyorum. Böyle bir serginin düzenlemesi, her zaman olduğu gibi sanata verdiği önemin sonucu olarak, tarihine de bağlı, dostlarına da bağlı biri olarak ayrıca teşekkür ediyorum kendisine' ifadelerini kullandı. Daha sonra davetliler kurdele keserek serginin açılışını gerçekleştirdi. Koleksiyon, 10 Kasım'a kadar görülebilecek.
Editör: TE Bilisim