Eğitim İş Sendikası 'Ulusal Bağımsızlığın 100'üncü Yılında Gençliğin Ata'sına Özlemi' konulu mektup yarışması düzenledi. Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, ilimizde dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.
EĞİTİMİN SAVUNUCUSU
Yurtman, 'Çağdaş, laik ve bilimsel eğitimin savunucusu, cumhuriyet değerlerinin savunucusu Eğitim İş Sendikamızın gelenek haline gelmiş olan Atatürk'e Mektup yarışmasında ilimizden katılan öğrencilerimiz ülke derecesi yapamadılar ama biz ilde derece yapan arkadaşlarımızı buraya davet ettik. 1919'un yüzüncü yılında böyle bir etkinlik daha anlamlı oldu. Biz şube olarak öğrencilerimizin Atatürk devrim ve ilkelerine sahip çıkmasına Atatürk'ü sevmeleri hele hele günümüz koşullarında bizi çok mutlu ediyor. Ülkemizin aydınlığı acısından bizi ümitlendiriyor' ifadelerini kullandı.
HEPİMİZ ONUN ASKERİYİZ
Yarışmada il genelinde birinci olan 9'uncu sınıf öğrencisi İrem Şahin, 'Heyecanlıyım, ilk deneyimimdi. Mektubunda Atatürk'ün doğumundan ölümüne kadar yaptıklarını ve ona ne kadar minnet duyduğumuzu anlattım' dedi. İkinci olan 11'inci sınıf öğrencisi Kamile İşçi de 'Aslında şaşkınım. Daha önce bir yarışmaya katılmamıştım. Mutlu oldum. Güzel bir duygu. Atatürk ile birlikte yaşamış biri gibi yazdım mektubumu. Duygularımla birlikte bende neler uyandırdığını yazdım' diye konuştu. Üçüncü olan 10'uncu sınıf öğrencisi Pakizenur Atıcı ise 'Ben bu ülkede onun açtığı hedeften ayrılmayacağımızı belirtmek istiyorum. Hepimizin onun askeriyiz. Dereceye girmeyi bekliyordum çünkü kendi duygularımı katarak yazdım' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim