Terkoğlu ve Mine Kırıkkanat konuşmacı olarak katıldı. Türkiye'de bazı ailelere ve soy isimlerine yönelik ayrımcılık olduğuna dikkat çeken Terkoğlu, 'Cumhuriyet çok değerlidir. Tüm insanlara eşittir. Cumhuriyetin ideallerini devrimciler kurarlar ama cumhuriyetin gerçeklerini insanlar yaşarlar' dedi.
SEVR TEKRAR DEVREDE
1915 olaylarının birer oyun olduğunu vurgulayan Kırıkkanat, 'Türkiye hakkında planlar var. Türkiye şu an dünyada metrekareye en çok casus düşen ülke. Sevr tekrar devrede. İzin vermeyeceğiz buna. Yapamayacaklar. 82 milyonu yenemezler. İnanın öyle bir plan var. İçimizdeki hainler bunu istiyor. Bir şeyleri taşıyorlar. Bu topraklar maalesef haini de çok yetiştirdi' diye konuştu.
ATATÜRK ORTAYA KOYDU
Türkiye Cumhuriyeti devriminin dünya devrimleri arasında yer aldığına dikkat çeken Alev Coşkun, 'Dünyada üç büyük devrimden söz ediliyor. Biri Fransız Devrimi, ikincisi 1917 Ekim Devrimi, üçüncüsü de İslam dünyasında, Ortadoğu'da olması mümkün olmayan Türkiye'de cumhuriyetin ilanı. Cumhuriyet ilan edildiği zaman Atatürk ortaya laikliği ortaya koydu. Halifelik yıkıldı düşünün. 1950'ye kadar tek partili dönem sürdü dense de, 1939'a kadar sürdü aslında. 1940'te İkinci Dünya Savaşı başladı' ifadelerini kullandı.
EMPERYALİST ETKİSİNDE
'Belki de İkinci Dünya Savaşı olmasaydı köy enstitüleri, halkevleri yaşayacaktı' diyen Coşkun, 'Tarih gerçekleri gösteriyor. Yeni bir düzen kuruldu. O düzene ayak uydurmak adına çok partili düzene geçildi. 70 yılda koalisyonlarla anca altı yedi yıl sol hükümette bulunmuş. Çok partili sistem Türkiye'de emperyalist güçlerin etkisi ve kontrolü altına girmişti' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim