Engelliler Koordinasyon Merkezi'ne kayıt olarak gerekli eğitimleri tamamlamalarının ardından Montaj Atölyesi'ne katılan bireyler, burada sertifikalarını almalarının ardından eğitmenler gözetiminde çalışmaya başlıyor.

3 MİLYON PARÇA
2018 yılının Ağustos, Eylül ve Ekim sürecinde 224 bin 245 parçanın montajını gerçekleştirilen bireyler, 2014 yılından bu yana montajı yapılan de monte parça sayısını ise 3 milyon 799 bin 639'a ulaştırmış oldu. Bünyesindeki birey sayısı 40'a ulaşan Engelliler Montaj Atölyesi'nde, fizyoterapi merkezinden ve hobi atölyesinden de faydalanılıyor. 2014-2018 yılları arasında toplam 20 birey çeşitli fabrikalarda işe girerken, Temmuz'da 6 birey Baycan Elektrik A.Ş. fabrikasında, 2 birey de Sipil A.Ş. plastik fabrikasında işbaşı yapmanın mutluluğunu yaşadı.

GURUR KAYNAĞI
Proje hakkında bir değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, dezavantajlı gruplara ilişkin projelerin, toplumla bütünleştirici nitelikte olmasının önemine dikkat çekerek, 'Montaj Atölyesi'nde, fabrikalardan gelen de monte parçaları birleştiren bireyler, bugüne kadar toplamda 3 milyon 800 bin gibi bir rakama ulaştı. Bu çok büyük bir rakam. Onlarla gurur duyuyorum' dedi. HM
Editör: TE Bilisim