Pazar günü mahallelerinde yaptıkları basın açıklamasıyla planlara itiraz eden mahalle sakinleri, hızlı tren hattının mahallelerini ikiye böleceğini belirterek, karara karşı çıkmışlardı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Karabayır Mahallesi sakinlerinin kaygılarına katıldığını ancak endişe etmemeleri gerektiğini söyledi.

'PLANLAR DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR'

25 binlik planların hazırlık çalışmasının İstanbul Teknik Üniversitesi ekibi tarafından gerçekleştirildiğini anımsatan Büyükerşen, 'Bu kapsamda görüş istenilen kurumlardan birisi de Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'dür. Söz konusu kurum, plana altlık olması amacıyla mevcut ve planlanan hatları göndermiştir. Temin edilen hatlardan birisi de Sazova Mahallesinin İstanbul hattından ayrılarak güneye ilerleyen Eskişehir-Antalya hattıdır. Söz konusu hat, 1/25 bin ölçekli nazım imar planı verisi olarak planda gösterilmiş olup; projeksiyona ve koordinatlandırmaya bağlı değişkenlik göstermektedir' dedi.

'ASLOLAN UYGULAMA PROJELERİDİR'

Meclisten geçen planların üst ölçekli planlar olduğunu belirten Büyükerşen, 'Aslolan uygulama projeleridir. Uygulama projelerinde şüphesiz bu gibi durumlar dikkate alınacaktır. Nitekim karayolları ve demiryolları konusunda ilgili Bakanlık ve yatırımcı kuruluşlar söz sahibidirler. Başka bir deyişle, 1/25 binlik ölçekli nazım imar planı üzerinden alınacak ölçüye bağlı olarak değil; uygulama projeleri üzerinden değerlendirme yapılacaktır' diye konuştu.

Ayrıca Büyükerşen, konuyu değişiklik talebiyle Büyükşehir Meclisi'ne getireceklerini sözlerine ekledi. HM

Editör: TE Bilisim