Büyükşehir Belediyesi Engelliler Günü nedeniyle engelli bireyler ve aileleri için Anemon Otel'de yemekli program düzenledi. Gerçekleştirilen yemeğe CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Engelli Sivil Toplum Kuruluşları ve üyeleri katıldı. İÇAD İşitme Engelli Çocuklar ve Aileleri Derneği çocuklarının, öğretmenleri Levent Uysal ile birlikte hazırladığı dans gösterisi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezinin, hazırladığı ritim ve koro gösterisi de yemeğe renk kattı.

YAPILANLARI ANLATTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, yemekte yaptığı konuşmada, engelli diye bir sözcüğü reddettiğini belirterek, 'Ailelerin derdine deva olmak için engellilere, her türlü engeli aşabilecekleri 'Engelli Entegre Yüksek Okulunu kurduk. Engelleri nedeniyle eğitimlerini yapamayanlar orada engellerinin izin verdiği seviyeye kadar eğitilsinler istedik. Küçük yaştan itibaren eğitilen engelli çocuklar hayatı daha kolay, sizler, bizler gibi yaşarlar. Bakılamayacak kadar çaresiz engellilerin aileleri için gezici sağlık ekipleri kurduk. Engelliler Film Festivali düzenledik. Engellileri film izleyebilmesi için teknolojik araçlar sağladık' dedi.

ESTÜ İLE İŞ BİRLİĞİ
Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'ndeki öğretim üyeleriyle işbirliği yaptıklarının müjdesini engelli ailelerine veren Başkan Büyükerşen, 'Engelli hemşerilerimizin tümü için her türlü ihtiyaçlarını, kısaca kendi hayatlarını sürdürebilmeleri için teknolojik olarak ne lazım? Onların ihtiyaçlarını karşılayabilecek, çalışmalarına yardımcı olabilecek, mekanik ne gibi araç gereçler yapabiliriz. Tasarımları yapıldı. Tasarımlarla gurur duydum. Bunlar üretilecek ve denenecek. Denemeler sonrası yeni katkılarla en iyisini yapacaklar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesinin Yapım Onarım Atölyelerinde ARGE bölümü var. Bu tasarımı yapılan, engelliler için düşünülen araç gereçlerin yapılması için tüm çalışanlarımız emirlerinde. Yavaş yavaş başlayalım. 1-2 yıl içinde engellilerin ihtiyacı olan tüm araç gereçleri üretmiş oluruz. Türkiye içinde Eskişehir, örnek bir İnovasyon ve Buluş Merkezi olur' şeklinde konuştu. ESRA ÜNLÜ

Editör: TE Bilisim