TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım programları kapsamında hayata geçirilen Engellilerin Sosyal hayata Aktif Katılımının ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Projesi (ESKİP) Eskişehir'de düzenlendi. Bir otelde düzenlenen ve 25 firmanın stant açtığı etkinlikte iş arayan yüzlerce engelli ulusal ve yerel firma temsilcileriyle yüz yüze görüşerek iş bulma imkanına sahip oldu.
EĞİTİM VERDİK
ESKİP hakkında bilgi veren ve engelli bireylerin istihdam sorunu çözmeyi amaçladıklarına dikkat çeken Engelsiz Kariyer Günleri ve Eğitimleri Koordinatörü Mehmet Kızıltaş, 'Öncelikle engellilerin iş hayatına uyumlanmaları adına özgeçmiş oluşturma, mülakata hazırlık, stres yönetimi, motivasyon mucizesi, özgüven, cesaret gibi eğitimler verdik. Ardından insan kaynakları uzmanlarımıza, firmaların değerli işveren ekibine ve İŞKUR meslek danışmanlarına kapasite geliştirme adına engellilerle iletişim aynı zamanda başarılı engelli aday seçme ve yerleştirme eğitimleri verdik. Engellilerin yaşamlarındaki en önemli konu istihdam. Parasını kazanan bir engelli tüketen değil üreten bir birey olur. Toplumda saygın olarak yerini alır' diye konuştu.
YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜLER
Engelli açığı olan firmalarla engelli bireyleri bir araya getirdiklerini ve iş bulmalarına yardımcı olduklarını kaydeden Kızıltaş, 'Eskişehir'de ilk kez düzenlediğimiz bu etkinlikte engelli açığı olan firmaların öncelikli birbirinden farklı engel gruplarıyla tanışmalarını, hem farkındalıklarını artırmalarını hem de yüzlerce aday arasından aradıkları pozisyona uygun engelli bireyi tercih etmelerini sağlamaya çalıştık. Burada 25 firma var. 13 tanesinin aktif engelli açığı var. Biz aktif açığı olanları ağırladık' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim