Eskişehir'de bir araya gelen Kanserle Yaşam Derneği, Auto Show 26, Bisiklet Dünyası Alpuspor Bisiklet Kulübü ve Orkun Klasik üyeleri Seyitgazi'ye tur düzenledi. Seyitgazi'de ilk durak Özel Duruhan Engelli Bakım Merkezi oldu. Engellilerle sohbet eden grup üyelerine, Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın da eşlik etti.

Burada bir konuşma yapan Auto Show 26 kurucusu ve Başkanı Hasan Akbaş, 'Bugün Auto Show 62 ailesi olarak, yaklaşık 30 araçlık bir konvoyla Seyitgazi ilçemize geldik. Buradaki engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için Seyitgazi ilçemizi ziyaret ettik. Buradan çıktıktan sonra Seyitgazi türbesine gideceğiz. Seyitgazi Belediyesi orada bize kumanya dağıtımında bulunacak. Son olarak da Kanserle Yaşam Derneği'nin tiyatrosu olacak onu izleyeceğiz' dedi.

'DUYARLILIK HER ZAMAN ÖNEMLİ'

Konvoy halinde Seyitgazi Battal Gazi Külliyesine hareket eden grup üyeleri, türbe ziyaretinin ardından belediye tarafından verilen yemeğe katıldılar. Bisiklet Dünyası Alpuspor Kulübü Başkanı Muammer Erdem, etkinliğe katılmak için bisikletlerle Seyitgazi'ye geldiklerini anlattı. Yağışlı havanın kendilerini etkilemediğini aktaran Erdem, 'Kanserle Yaşam Derneği'nin sosyal sorumluluk projelerinde bizim de katkımız olsun istedik. 6 kişilik bir bisiklet grubuyla Seyitgazi ilçemize geldik. Duyarlılık her zaman önemli' şeklinde konuştu.

'HASTALIKLAR MİSAFİRİMİZDİR'

Türbe ziyaretinin ardından Kanserle Yaşam Derneği'nin, kanserde erken tanının önemini anlattığı tiyatrosu izlenildi. Engellilerin ve çocukların da izlediği tiyatro Şehit Mustafa Akbaş İlkokulunda perdelerini açtı. Tiyatro sonrasında konuşan Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, 'Kanserle Yaşam Derneğimiz ve Toprak Tiyatro grubumuz ilçemizde bir tiyatro gösterisinde bulundular. Bu bizim için ayrıca güzel ve anlamlıydı. Kanserle ve engelli bir şekilde yaşamanın nasıl olması gerektiğini anlattılar. Bu da bizim için bir anlam bütünlüğü ifade ediyordu. Hastalıklar vücudumuza geldiği andan itibaren tiyatroda geçtiği gibi bizim misafirimizdir. O misafiri nasıl ağırlamamız gerekiyorsa, bu tiyatroda onlar anlatıldı. Bunun için önemliydi' ifadelerine yer verdi.

'BÜTÜN CANLILAR İÇİN KANSER VAR'

Kanserde erken tanının önemini tiyatrolarla anlatacaklarını belirten Kanserle Yaşam Derneği Başkanı İnci Ulucan ise şöyle konuştu;

'Engeller hiçbir zaman engel değildir. Mühim olan engelin hakkında gelip, engeli kabullenmek ve o şekilde yaşamayı öğrenmektir. Tiyatroda kanserde erken tanının önemi, farkındalık oluşturma konuları yer aldı. Ölüm nasıl herkes için varsa, bütün canlılar için de kanser var. Hayvanlarda bile kanser çoğalmaya başladı. Toprak Tiyatro grubuna da bu arada oyunlarından dolayı çok teşekkür ederim.'

Kanserle Yaşam Derneği, verdiği desteklerden ötürü Başkan Kalın'a teşekkür belgesi sundu.

Editör: TE Bilisim