Yalova mitinginde 'Bay Erdoğan' diyerek kendine seslenen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kez de kendini yalanladı. Eskişehir'de 'menü'ye Tatar böreğini de ekleyen Erdoğan, Yenikapı'da sözlerini inkar edip 'ben öyle bir şey demedim' dedi

Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberine göre, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi yalancılıkla suçlayan Erdoğan, 'Arnavut ciğerinden, Tatar böreğinden bahsediyor, ben bunlardan hiçbir yerde bahsetmedim. Yalan söyleme. Maalesef, meğerse bunların vizyonu kek kadar kek. Bunların kek olduğunu biliyorduk ama 3,5 kuruşluk keke tamah edeceklerine ihtimal vermiyorduk' dedi.

Erdoğan'ın bu açıklaması, akıllara Eskişehir'de düzenlediği mitingdeki sözlerini getirdi. Erdoğan, bu mitingde 'millet kıraathanesi' projesini tanıtırken, 'Burada tatar böreği de yapabiliriz, bir köşesinde onu yaparız' demişti.

'Meğerse bunların vizyonu kek kadar kek'
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye de eleştirilerde bulunan Erdoğan, 'Muharrem İnce din hürriyeti üzerinden ahkam kesiyor. Çok enterasan. Daha düne kadar din derslerine karşı çıkan siz değil misiniz. Maşallah şimdi camiden çıkmıyor. Maşallah ama biz buna üzülmeyin. Tam aksine seviniriz. Şimdi maşallah bıraksalar ilahiyatlarda hocalık yapacaklar. Bunlar ucuz oyun Muharrem dürüst ol. Bütün bilbordlara seçim kampanyalarında kendi ana dillerinde kampanya yapabilmenin önünü biz açtık. İstismar peşinde, dün biz bu hakları getirirken hakkımızda demediğini bırakmamışlardı. Yalova'da kendisinin dershane müdürlüğü yaparken hukuksuz bir şekilde öğretmen çalıştırdığını, bu yüzden cezalar ödediğinden bahsetmiyor. Eğer dürüstsen Zeytinburnu'ndaki bizim kıraathanesine gel. Ben sana sadece belediyemizin yaptığından bahsediyorum. Bizim belediyemizin ulaştığı yerlere sizin kudretiniz ulaşamaz. Maalesef meğerse bunların vizyonu kek kadar kek. Bunların sadece sözleri değil hayatları yalan' şeklinde konuştu.
Muharrem İnce'nin Selahattin Demirtaş'ı ziyaretine de eleştiren Erdoğan, 'Ellerinden gelse Türkiye'yi yasakların kol gezdiği baas rejimine döndürürler. Bu millet Türkiye'nin CHP zihniyetinin ne demek olduğunu çok iyi biliyor. Çıkıyor fakirlikten bahsediyor. Hamdolsun nereden nereye geldik. Vakit birlik vakti diyor muyuz? Vakit İstanbul Vakti diyor muyuz? Vakit Türkiye Vakti diyor muyuz?' dedi.

AK Parti İstanbul Mitingine 1 milyon 300 binlik katılım

AK Parti'nin Yenikapı'da gerçekleştirdiği mitinge katılan kişi sayısı, havadan yapılan metrekareye düşen kişi sayısı analiz ile 1 milyon 300 bin olarak ölçüldü.

Yenikapı Etkinlik alanında AK Parti tarafından bugün düzenlenen mitinge katılan kişi sayısı helikopterle havadan yapılan metrekareye düşen kişi sayısı analiziyle, AK Parti kişi sayısı ölçümü yapıldı. Yapılan ölçüme göre, mitinge 1 milyon 300 bin kişi katıldı.

Editör: TE Bilisim