Eskişehir'in en eski ve en güzel mahallelerinden biri olan Ertuğrulgazi Mahallesi yapılan iki üst geçitle resmen katledildi.

Dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın 2007 genel seçimlerinde Eskişehir milletvekili olmasından sonra yapılan Basma Köprüsü, bilindiği gibi kavisli trafik akışıyla örneği pek az olan (belki hiç olmayan) bir üst geçit. İşte bu köprünün ardından Ertuğrulgazi Mahallesi ile Çamlıca Mahallesi'nin birleştiği noktaya yapılan Altınevler Köprüsü de, şehrin en eski ve en güzel mahallelerinden biri olan Ertuğrulgazi Mahallesi'ni resmen katletti.

AKP milletvekili Salih Koca, Yapımı yılan hikayesine dönen Altınevler Köprüsünün kısa zamanda açılacağını söylemesinin ardından ekipler çalışmalarını hızlandırdı. Ancak köprü, çalışmalar tam anlamıyla tamamlanmadan trafiğe açıldı.

Köprünün üzerinde bu sefer de, bilinmeyen bir nedenden ötürü üç ayrı noktada asfalt yeniden kazıldı. Şu anki haliyle köprünün kesinlikle araç trafiğine kapalı tutulması gerekirken, kamuoyu baskısı nedeniyle, bir taraftan kazı yapılırken, araçların geçişine de izin veriliyor. Bu da, araç ve yaya güvenliği açısından büyük bir tehlike yaratıyor.(HM)

Editör: TE Bilisim