Karşılaşmaya hızlı başlayan Eskişehirspor, henüz karşılaşmanın 2. dakikasında Serdar ile rakip kaleyi zorladı. Karşılaşmanın 11. dakikasında Mirkan şahsi gayretleri ile topu taşıdıktan sonra yaptığı ortada topu Funes ile buluşturdu. Funes önce göğüs kontrolü ardından ise sol ayağıyla yaptığı düzgün vuruş ile skoru 1-0'a taşıdı. Karşılaşmanın ilk yarısı Eskişehirspor'un hakimiyetinde tamamlanırken, ilk yarı Eskişehirspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Goller ikinci yarıda geldi
Karşılaşmanın ikinci yarısında Sağlam, genç futbolcu Erkut'u oyundan alırken bir diğer genç isim Andaç'a görev verdi. Karşılaşmanın 50. dakikasında Andaç'ın etkili köşe vuruşu ardından oluşan karambolde Sezgin, kafa golüyle Eskişehirspor'u 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. Bu golün 6 dakika sonrasında ise maçın etkili isimlerinden Serdar rakip ceza alanında düşürülmesi sonrasında hakem Emre Altun penaltı kararı verdi. Topun başına Funes geçerken kullandığı şık penaltı ile farkı 3'e çıkardı. Bu golün ardından oyunu rölantiye alan Eskişehirspor 70'inci dakikada Tarsus İdmanyurdu futbolcusu Gökhan'ın kafa golüne engel olamadı 3-1.

Diego ağladı Es Es güldü
65. dakikada Sağlam, Ahmet Kamil'i oyundan alarak Diego'yu oyuna soktu. Sakatlığı sonrasında ilk kez A takım ile bir resmi maça çıkan Diego, karşılaşmanın 85'inci dakikasında klasını konuşturdu. Eskişehirspor'un kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Diego, yaklaşık 35 metreden alışıldık gollerinden birine imza attı. Gol sonrası gözyaşlarını tutamayan Diego'nun bu mutluluğuna takım arkadaşları da ortak oldu.

Es Es uzatmalarda coştu
Diego'nun golü sonrasında oyun disiplininden kopan rakibine acımayan Eskişehirspor, önce günün vasat ismi Erman'ın attığı şık golle, ardından ise günün başarılı ismi Funes'in attığı gol ile karşılaşmayı 6-1 kazanarak adını bir üst tura yazdırdı. Beşiktaş ile oynanacak zorlu lig maçı öncesinde moral bulan Şimşekler, bugün Eskişehir'e gelecek yarın Beşiktaş maçının taktiksel provasını yapacaklar. (S.S.)

Editör: TE Bilisim