Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor, 2014-2015 sezonu hazırlıkları kapsamında yurt içi ve dışında yaptığı 9 hazırlık maçında 13 gol attı. Siyah-kırmızılı ekip, ilk hazırlık maçını 24 Temmuz'da Kardemir Karabükspor ile Eskişehir'de yaptı. Rakibini yeni transferi Mori Funes'in golüyle 1-0 yenen Eskişehirspor, maçın ardından yurtdışı kampı için Avusturya'ya gitti. Yurtdışındaki hazırlık maçında Bundesliga ekiplerinden Stuttgart ile karşılaşan Es-Es'ler, yeni transferlerinde Andaç Güleryüz'ün golüne rağmen rakibine 2-1 yenildi. 'Kırmızı şimşekler', İtalya'nın Seri C takımlarından Südtirol ile yaptığı maçta Mirkan Aydın'ın attığı iki golle rakibini 2-1 mağlup etti.

Mori'den 5 gol
Es-Es'ler, Arnavutluk takımlarından FK Laçi'yi de Erman Kılıç ve Andaç Güleryüz'ün golleriyle 2-0 yendi. Siyah-kırmızılı takım, Gaziantepspor'a da 2-1 mağlup oldu. Bu maçta Eskişehirspor'un tek golünü Kamil Ahmet Çörekçi attı.
'Kırmızı şimşekler', Kasımpaşaspor ile yaptığı maçta da maçında 2-2 berabere kalırken takımımızın gollerini Funes Mori ve Mirkan Aydın kaydetti.
Eskişehirspor, Funes Mori'ni iki, Mirkan Aydın'ın da bir golüyle Osmanlıspor'u 3-1 yendi. Somaspor ile golsüz berabere kalan Es-Es'ler, Balıkesirspor ile yaptığı maçta da rakibinin attığı gole Funes Mori'nin karşılık verince sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.
Es-Es'lerin hazırlık maçlarında attığı 13 golün 11'i yeni transferlerden geldi. Hazırlık maçlarında 5 gol atan Funes Mori, takımının en skorer ismi oldu. (AA)

Editör: TE Bilisim