İlk devre sessizdi
Altıncı hafta maçında dün öğlen saatlerinde Hatayspor'un konuğu olan Eskişehirspor, 15 maçtır iç saha yenilgisi görmeyen rakibine direnemedi. Bu sezon iç saha maçlarını Bolu ve Ankara'da oynayan Hatayspor, ilk kez sahasında maça çıktı. Kontrollü geçen maçta 10'uncu dakika Sissoko'nun ara pasında topla buluşan Milinkoviç sol ayağıyla yerden tamamlamak istese de kaleci başarılı oldu. İki takım adına ciddi bir tek pozisyon gerçekleşmeyince, maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Jesse direğe takıldı
Hatayspor'un Eskişehirspor kalesinde ilk tehlikeli atağını 51'nci dakikada gerçekleştirdi. Kullanılan köşe vuruşunda, Yusuf'un kafa şutu direk dibinden auta çıktı. Rakibin pozisyonunun devamında gelişen hızlı Eskişehirspor atağında, Jesse'nin yaklaşık 25 metreden kaleye gönderdiği sert şut üst direkten auta çıktı.

Mirkan sahneye çıktı
Dakikalar 58'i gösterdiğinde Hatayspor sol çaprazdan yakaladığı pozisyonda, Caner Hüseyin'in ortasında altı pas önünde Mirkan Aydın'ın kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. Ev sahibi takım karşısında geriye düşen Eskişehirspor'da İbrahim Halil Öner'in yerine Ferhat Kiraz'ı oyuna alan Demirbakan, 68'inci dakikada verilen su molasında ise oyuncularına son taktikleri verdi.

5 dedi 3 oynattı
Golü bulduktan sonra, savunma güvenliğini elden bırakmayan ve oyunun temposunu düşüren Hatayspor karşısında, pozisyona girmekte zorlanan ve savunmayı geçemeyen Eskişehirspor, maçın sonuna kadar aradığı beraberlik golünü bulamayınca, mücadele ev sahibi takım Hatayspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Maçı 5 dakika uzatan hakem Onur Özütoprak'ın 90+3'te maçı bitirmesi ise dikkatlerden kaçmadı.
Editör: TE Bilisim