Yabancılar ve izinliler katılmadı
Oldukça zorlu bir sezonu geride bırakarak kümede kalmayı başaran Eskişehirspor dün tesislerinde yaptığı antrenmanla 2019-2020 sezonuna 'Merhaba' dedi. Teknik Direktör Fuat Çapa önderliğinde çalışan Kırmızı Şimşeklerde yabancı oyuncular Marko Milinkovic, Kamal Issah, İbrahim Sissoko, Jesse'nin yanı sıra Emre Güral ve Hakan Aslantaş katılmadı. Askerde olan Ferhat Kiraz ile izinli olan Mehmet Özcan da antrenmanda yer almadı.
'Yeni sezon kolay olmayacak'
Sezonun ilk çalışmasını yapan Eskişehirspor'da Teknik Direktör Fuat Çapa, antrenman öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Sezonun geçen sezondan kolay olmayacağını belirten Çapa, 'Yeni sezon hepimize hayırlı olsun. Geçtiğimiz sezon güzel bir ortam yakalamıştık. Zaten o zorlukların yanı sıra oluşan o ortam bizi hedefe ulaştırdı. Bu sezon geçtiğimiz sezondan kolay olmayacak. Hepimizin hedefi Eskişehirspor'un bir an önce düzlüğe çıkması. Bunun için el birliği ile sahiplenmemiz gerekiyor.' dedi.
'Biraz gerçekçi olmalıyız'
Sezona -6 puanlık ceza ile başlamanın oldukça üzücü olduğunu belirten Çapa, 'Geçtiğimiz sezon, ilk sekiz hafta dört puan almışız sezonu bitirmiş olduğumuz kadro ile bu sezona başlayabilirsek -6 büyük fark değil. İlk 2 için çok büyük bir fark ama. Şampiyonluğu herkes istiyor ama biraz gerçekçi olup farklı bir hedefe yönelmeliyiz. Eskişehirspor'un biraz daha rahatlaması ardından şampiyonluk hedefi kovalanır. Transferi açmak için burayı fabrika haline getirmemiz lazım' dedi.
'Hepsi burada olacaktır'
Siyah Kırmızılı ekipte yabancı futbolcuların kampta yer almaması hakkında konuşan Çapa, 'Cuma günü Marko, Issah ve Jesse katılacak. Sissoko da izin istedi Cuma günü o da katılacak. Emre Güral ile de görüştüm. Belirli beklentileri var, yok değil. Belirli bir ödeme yaptıktan sonra hepsi burada olacaktır. Emre için kaynak oluşturabilirsek en kısa sürede aramızda göreceğiz' diye konuştu.
'Tesadüfen gelişen organizasyon'
Polonya'da yapılacak hazırlık kampı için konuşan Çapa, 'Bu kadar sıkıntılar yaşanırken yurt dışı kampı nereden çıktı denebilir. Bu tesadüfi gelişen bir organizasyon oldu. Beşiktaş, Polonya'da kamp organize etmiş. Ödemesi de yapılmış. Beşiktaş, Japonya'ya gideceği için buraya gelmeyecek. Bize böyle bir teklif yapıldı. Ücret ödemeden güzel bir kamp yapacağız' dedi.

Editör: TE Bilisim