Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD) tarafından Anemon Otel'de düzenlenen toplantı büyük ilgi gördü. Aralarında Eti, Sarar, Europen, Kemal Kükrer, Yiğit Akü, Hisarlar, Başak Kiremit, Kılıçoğlu Kiremit ve KYK gibi ulusal firmaların temsilcilerinin de bulunduğu toplantının açılış konuşmasını ESGİAD Başkanı Serkan Zengin yaptı. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. M. İbrahim Turhan'ın katıldığı bu toplantının, önemli bir sürecin başlangıcı olduğunu söyleyen Zengin, şöyle devam etti:

ZENGİN: ESKİŞEHİR ŞİRKETLERİ BORSA İSTANBUL'DA İŞLEM GÖRMEYE HAZIR

'Şu anda Eskişehir'de Borsa İstanbul'da işlem gören firma yok. Bugünkü toplantı, bu anlamda da yeni bir başlangıç için önemli bir adım olacak. Halka Arz ile alakalı daha önce katıldığım başka toplantılarda, 2 milyon, 3 milyon TL'lik firmaların Borsaya açılabildiğini öğrenmiştim. Eskişehir'de bu kadar sermayeli pek çok firma var ve bunların halka arza katılabileceklerini düşünerek, bugünkü toplantının yapılmasını istedik. Borsaya açılmak için, çok büyük cirolu firmalar olması gerekmiyor. Ben Eskişehir'in buna hazır olduğuna inanıyorum.'

KURUMSALLAŞMA YOKSA BAŞARI DA YOK

TÜGİK Başkanı ve NG Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral'ın da konuklar arasında bulunduğu toplantıda, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. M. İbrahim Turhan çok etkili bir konuşma yaptı. Bazı milletlerin başarılı olmasının temelinde kurumsallaşmanın yattığını ifade eden Turhan, 'Organizasyon kabiliyeti yüksek olan milletler başarılı oluyor, diğer milletler olamıyor. Doğal kaynak, enerji kaynakları olması ülkelerin başarılı olacakları anlamına gelmiyor. İnsanlara dayalı şirketlerin nesiller boyu yaşama ihtimali yoktur. Kurumsallaşırlarsa ancak bunu başarırlar. Yurtdışında, Viyana'da, Paris'te gezerken 1600-1700'lü yıllarda kurulmuş şirketler görürsünüz. Türkiye'de 100 yılı aşkın süredir devam eden çok az şirket vardır' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim