Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Halil K., avukatı, kızı Hilal K., oğlu Medet K., olayın meydana geldiği iş merkezinde bulunan güvenlik görevlileri Adem Y., Hüseyin B. ve Ali A., Cengiz D. ve avukatı Tuğçe Ayas hazır bulundu. Duruşmada mahkeme heyetine savunmasını veren sanık Halil K., eşi Huriye K.'nin kendini aldattığından şüphelendiğini, ancak olay günü eşini öldürmek için gitmediğini ifade etti.
Sanık avukatı Önder Öztürk, müvekkilinin tasarlayarak öldürme iddiasının söz konusu olmadığını ifade ederek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, tanıklar Fethi G. ve Mehmet G. ile tanık Büşra K.'nin bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesi, sanığı adli dosya ile birlikte İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan bir rahatsızlığı olup olmadığı konusunda rapor alınmasına karar vererek duruşmayı 30 Aralık tarihine erteledi.

DAVA SONRASI AÇIKLAMA
Öte yandan Eskişehir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından dava sonrası adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada platform adına konuşan Fatma Kurt, '1. Biz artık bunların Türkiye'de yaşanmasını istemiyoruz. Caydırıcı ağır cezayla diğer Huriye'lerin hayatı kurtulabilir. Huriye kardeşimize bir nebze de olsa adalet sağlanabilir' dedi. (İHA)

Editör: TE Bilisim