Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ve İsveç Sverige, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri için Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Medya Atölyesi düzenledi. Eğitime Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Un Woman Programlar Yöneticisi Zeliha Ünaldı, Prof. Dr. Nezih Orhon ile çok sayıda İletişim Fakültesi öğrencisi katıldı.
ORTALAMANIN ÜSTÜNDE
Atölyenin açılış konuşmasını yapan Zaliha Ünaldı, UN Women'ın çalışmalarını anlattı. Konuşmasında kadınların siyasete katılımının ve karar alma mekanizmalarına katılımının güçlendirilmesine de yer veren Ünaldı, bu konuda Türkiye'de uzun yıllardır özellikle parlamentoda kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu, yerelde belediyelerin eşitlik birimleri ile çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Odunpazarı Belediyesi ve Başkanı Kazım Kurt'a teşekkür eden Ünaldı, 'Türkiye ortalamasının üstünde kadın temsili sağladığı için teşekkür ederim. Belediyede yönetimde çalışan kadın oranının da yüksek olduğunu duydum. Belediye meclisinde de Türkiye ortalamasının çok üstünde bir kadın oranı var, yüzde 18,9. Bu nedenle de Odunpazarı Belediyesi'nde sayının yüzde 20'lerde olması çok önemli' diye konuştu.
ÖNEM VERİYORUZ
Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Medya Atölyesi'nde konuşan bir diğer isim de Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt oldu. Odunpazarı Belediyesi'nde her alanda kadın erkek eşitliğine önem verdiklerini belirten Başkan Kurt, 'Biz, belediye meclislerinin oluşumunda başkan olarak doğrudan yetkili olmayabiliyoruz, çünkü değişik siyasi partilerin temsilcileri geliyor, şu anda bizim belediye meclisimizdeki kadın temsiliyeti yüzde 20'lerde. Ancak belediye yönetiminin inisiyatifinde oluşan atamalarda bu eşitlik ilkesine çok daha fazla dikkat ediyoruz. 4 başkan yardımcısının 2'sinin kadın olduğunu görürsünüz. 26 müdürlüğümüzden 10'u kadın. Maalesef 3 kadın müdür daha bulamadığımız için eşitliği sağlayamadık, ama mücadelemiz bu doğrultuda' dedi. Öğrenciler, konuşmaların ardından Prof. Dr. Nezih Orhan yöneticiliğinde, atölye çalışmalarına başladı. HM
Editör: TE Bilisim