Büyükşehir Belediyesi Gürültü Eylem Planıyla ilgili hazırladıkları eyleme vatandaşların da katılımını sağlamak amacıyla anket hazırladı. Belediyeden 'Paydaş kurumlarla görüş alışverişinde bulunarak hemşerilerimizin gürültüden uzak, sakin, daha huzurlu ve sağlıklı bir hayat geçirmeleri amacıyla hazırladığımız 'Gürültü Eylem Planı'nda vatandaşlarımızın da fikirlerini önemsiyoruz' açıklaması yapıldı. Vatandaşlar ise Eskişehir'in sakin bir il olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
MEMNUNUM
Zeliha Çabuk: Eskişehir sakin bir il. Genellikle şehrimiz çok sakin bir yer. Ben çok memnunum. Gürültünün engellenmesi için özel otomobillerin işi önemli olmadığı sürece trafiğe çıkmasın.
RAHATSIZ
EDİCİ DEĞİL
Zeynel Haydaroğlu: Eskişehir'de üniversite evlerinde oturuyorum. Çok sakin. Şehir içinde önlenmesi için araçların korna çalmasını engellemekle geçer. Ama çok rahatsız edici gürültü yok.
GÜRÜLTÜ YOK
Ali Osman Uzun: Eskişehir gürültülü bir il değil aksine sakin bir il. Ben burada yaşamaktan çok memnunum. Bazen inşaat dönemlerinde gürültü oluyor. Ama onun için de yapılacak çok bir şey yok.
İNSANLAR SAYGILI OLMALI
Emine Bulur: İnsanların biraz daha saygılı olması lazım. İnsanlar birbirine saygılı olursa bu iş çözülür. Mesela tramvaylarda yüksek sesle konuşmak gibi. İnsanın kendisinde bitiyor.
BOŞUNA KORNA ÇALINMASIN
Duygu Tüysüz: Öncelikte trafikte boş yere korna basılmaması gerekiyor. Trafikte durdurup birbirlerine kötü kelimeler etmeleri. İnsanlar biraz daha saygılı ve duyarlı olsa daha sakin ve sessiz olabilir.
ENGELLENEMEZ
Mehmet Yılmaz: Bu gürültü ne engellenir ne de bir çare bulunur. İnsanlar sıkıntılı durumda kimseyle iletişim kuramıyoruz. Genelde gürültüyü yabancılar yapıyor. Çünkü bağıra bağıra konuşuyorlar. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim