ESRA ÜNLÜ

Kültür ve sanat etkinlikleri ile ön planda olan Eskişehir'de bu ay dopdolu bir etkinlik rehberi siz Eskişehirlileri bekliyor. Sinemadan tiyatroya, senfoni orkestrasından resitale aradığınız etkinlikler bu sayfada. 4 Mart ile 10 Mart arasında siz Eskişehirlilerle buluşacak olan etkinlikleri sizler için derledik.
AĞIR ROMAN
Ağır Roman'ın yönetmenliğini Eskişehir'de sahnelediği oyunlarla göz dolduran usta isim Barış Erdenk üstleniyor. Oyun, çoğunlukla Romanların yaşadığı Kolera Mahallesinde geçiyor ve kentin ortasında sıra dışı bir yaşam süren Koleralıların, yalnızlıklarını, acılarını ve aşklarını anlatıyor. Oyunun, dekoru, atmosferi, dansları ve sahnelenişi ile Eskişehirli tiyatro severlere farklı bir tiyatro keyfi sunuyor.
Oldukça kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip olan müzikli oyun, sizler için tekrar sahnede. Oyun, 4 Mart'ta (Bugün) saat 20.00'de yarın saat 18.00'da Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı (Opera)'da.
PARÇACIK
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları minik izleyicilerini de unutmadı. Minik izleyicileri için sahnelediği 'Parçacık' adlı çocuk oyununu bu ayki etkinliklerinde yer verdi. Ali Eyidoğan'ın uyarladığı ve yönettiği 'Parçacık' adlı çocuk oyunu 5 Mart'ta (Yarın) saat 14.00'te Tepebaşı Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun görsel tasarımı Başak Özdoğan'a ait. Black- Light tiyatro tekniği kullanılarak sahnelenen oyun, küçük bir parçacığın neyin parçası olduğunu merak etmesini ve bunu arayışını anlatıyor. Minik izleyicilere görsel bir ziyafet sunacak olan oyunda Umut Bazlama, Berkay Gökçek, Ayhan Bekdemir, Sanem Yeles, Seçil Didem Üner ve Nazlı İnan rol alıyor.
SINIR
Muzaffer İzgü'nün yazdığı 'Sınır' adlı oyunun yönetmen koltuğunda Şehir Tiyatroları'nın başarılı oyuncusu Murat Danacı oturuyor. Oyun, bir sınırın iki tarafında ülkesi adına nöbet tutan ve birbirlerine düşman oldukları öğretilmiş olan iki askerin trajikomik öyküsünü anlatıyor. Mizah dozu yüksek olan savaş karşıtı oyunda Şehir Tiyatrosu sanatçıları Emre Basalak ve Emre Demirci rol alıyor. Oyun, 08-09-10 Mart'ta saat 20.00'de Tepebaşı Sahnesi'nde sahnelenecek.
Editör: TE Bilisim