Geceye CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CHP Parti Meclis Üyesi ve Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ile çok sayıda davetli katıldı. Geceye katılan isimler referanduma yönelik yaptıkları konuşmalarda 'hayır' mesajı verdi.

Bu memleket bizim
Gecenin sunuculuğunu eğitimci Ali Paşa Şanlı yaptı. Şanlı, açılış konuşmasını Nazım Hikmet'in 'Bu memleket bizim' adlı şiir ile yaptı. Şanlı, gecede kendilerini yalnız bırakmayan demokratik kitle örgütleri temsilcilerine ve hemşeri derneklerine teşekkür etti.

Birlik olmaya ihtiyacımız var
Dersimliler Derneği Başkanı Aysel Yalçınkaya ise, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek, şunları kaydetti: 'Birlikte olmak bize güç veriyor. Birlik beraberlik içinde olmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bugün bizimle burada olan emek ve demokrasi güçlerine, sivil toplum örgütlerine, dostlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve sayın Özgür Demirdaş'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.'

Destek verenlere teşekkür
Dersimliler Derneği tarafından, geceye katkı sunanlara plaket verildi. Geceye katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in plaketini, Büyükerşen adına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak aldı. Çakmak plaketi, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'un elinden aldı. Gecede ayrıca katkılarından dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ESGROUP Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş'a plaket verildi. Özgür Fetih Demirdaş plaketini CHP İl Başkanı Sinan Özkar'ın elinden aldı. Demirdaş kendisine verilen plaketin manevi açıdan çok değerli olduğunu belirterek, Dersimlileri daha büyük organizasyonlarda yine bir arada görmek istediğini ifade etti.

Hüseyin Turan'dan türkü ziyafeti
Gece Kaya Aslantepe ve Hüseyin Turan'ın türküleriyle devam etti. Geceye katılan yüzlerce davetli sanatçıların söyledikleri şarkılarla hem duygu dolu bir gece yaşadı hem de gece geç saatlere kadar eğlendi.

'Büyükerşen örnek gösterilmeli'
CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol; 'Dersim milletvekili olarak gurur duyuyorum ki kadın erkek eşitliğinin en yoğun yaşandığı yer, eğitimin en yüksek olduğu kent, çocuk istismarının olmadığı kent, devlete bağlılık yurttaşlık sorumluluğunu yerine getirme ve 15 yıldır AK Parti'nin Türkiye'de giremediği tek kent Tunceli toprakları. Biz Tuncelililer demokrasiden, barıştan, insan haklarından, cumhuriyet'in temel yargılarından ve Atatürkçülükten taraf olmuş bir toplumuz. Biz bu değerler ile kendi inançlarımız ile yaşayan bir toplumuz. Eğitim seviyesi yüzde 98 olan Cumhuriyete bağlı bir kentin milletvekili olarak duyduğum gururu sizinle paylaşıyorum. Yılmaz Büyükerşen Türkiye siyasetine örnek gösterilmesi gereken biri. Hem akademik kariyeri ile hem de siyasi unvanı ile... Bu plaketi vermek benim için çok büyük gurur' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim