Başbakan Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Adar, bazı milletvekilleri ve bürokratlar tarafından karşılandı. Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler, seçim otobüsü ile Sıhhiye Meydanı'nda gerçekleşecek miting alanına geçti.

Burada halka hitap eden Başbakan Davutoğlu, Eskişehir'in tarihi boyunca Kırım'dan gelen Tatarlara, Balkanlar'dan gelen muhacirlere, Kafkasya'dan gelen Kafkaslara kucak açtığını belirterek, 'Eskişehir Türkiye'nin harman şehridir. Eskişehir millet harmanımız olmuştur' dedi.

HAVAALANININ ADI HASAN POLATKAN OLACAK

Önceki gün Yassı Ada'ya gittiğini hatırlatan Davutoğlu, 'Yassı adadaydım oradan bütün Türkiye'ye mesaj verdim, 14 Mayıs'ta. Yassı adanın, Adnan Menderes'in, sizin büyük bir güçle desteklediğiniz o demokrasi şehidinin yargılandığı o Yassı adayı 'Özgürlük ve Demokrasi' adası yapıyoruz, Yassı Ada'ya Demokrasi Müzesi yapacağız. Bir daha bu memlekette imse demokrasiyi durdurmaya meclise kilit vurmaya kalmasın. Hasan Polatkan ilk mitingini Eskişehir'de yapmıştı. Menderes biliyordu ki Eskişehir'i arkasına alan milleti arkasına alır. Eskişehir Türk demokrasisinin beşiğidir. Biz de demokrasi şehidi Adnan Menderes'in adını Eskişehir Sivil Havaalanına vereceğiz' diye konuştu.

SİYASETTE 1 DOĞRU 4 YANLIŞI GÖTÜRÜYOR

Konuşmasında CHP, HDP ve MHP'yi de eleştiren Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu: 'HDP ve CHP alanlara aynı argümanlarla çıkıyorlar. İkisi anlaşmış AKP'nin güçlü olduğu illerde birleşecekler. Arkada da orkestrasyonu paralel yapıyor. Sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürüyor ya, siyasette de 1 doğru dört yanlışı götürüyor. Burada bir doğru AKP'dir. Diğerleri yanlış. Gezi olaylarıyla milli iradeyle işbaşına gelen AKP hükümetini sarsmak istediler başarılı olamadılar. Arkasından 17-25 Aralık tuzaklarını kurdular. Bu kumpası kuran savcılardan biri diyor ki 'Bunların sonu Adnan Menderes gibi olacak'. Biz tehditlere kulak asmayız. 28 Şubat'ta yapılanları unutanlar, ikna odacılarını milletvekili yapanlar bize özgürlük dersi veremez. Kılıçdaroğlu bize 4 yıl yeter diyor. Gelecek 4 yıl içinde hazineyi tüketip gidecek. Biz buna izin vermeyiz. Bütün tuzakları bozup, yeni bir destan yazacağız.'

DEĞİL NAMERDE MERDE BİLE BOYUN EĞMEYİZ

AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana Türkiye'nin olağanüstü gelişmeler yaşadığına dikkat çeken Davutoğlu, 'AKP iktidara geldiğinde 73 üniversite vardı şimdi 173 üniversite var. Üniversiteler her alanda olağanüstü mesafe kat etti. Gençlerimiz en iyi eğitimi alıyor. Milli tankımızı, milli helikopterimizi, milli savunma sanayimizi geliştirdik. 2013'te IMF'ye borcumuzu sıfırladık. Değil namerde merde bile boyun eğmiyoruz' dedi.

YEREL SEÇİMDEKİ MÜJDELERİ GENEL SEÇİMDE DE VERDİ

Başbakan Davutoğlu Eskişehir ile ilgili olarak da şunları söyledi: 'Eskişehir'i Türkiye'nin mihenk noktası kılan Yüksek Hızlı Trendir. YHT ile önce Eskişehir'i Ankara'ya sonra İstanbul'a ve Konya'ya bağladık. Yani Eskişehir'i Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Cumhuriyet'e bağladık. Eskişehir gelecekte de Türkiye Cumhuriyeti çınarının harman şehri olacak. Onun için Eskişehir'i Türk Dünyası Kültür Başkenti yaptık. Eskişehir'e Dede Korkut Parkı'nı kazandırdık. Eskişehir hem sanayinin, hem turizmin hem de kültürün merkezi olacak. Eskişehir'e yeni bir stadyum yapıyoruz. Eski stadyumun yerine de Türkiye'nin en büyük meydanını yapacağız. 55 bin metrekare olacak olan bu meydanın Türkiye'de başka bir örneği olmayacak. Ayrıca Eskişehir'e yeni hastaneler kazandıracağız. 600 yataklı Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor. 1081 yataklı şehir hastanesinin ise projesini tamamladık. Azerbaycan'dan gelen boru hattını Eskişehir'den geçireceğiz. Özetle, Hızlı Tren, otoyollar, doğalgaz hatları Eskişehir'den geçip, Eskişehir'e selam duracak. Yunus Emre'yi, Nasreddin Hoca'yı tanımak isteyenler Hasan Polatkan Havaalanında inip Eskişehir'e ulaşacaklar. 7 Haziran seçimlerinde tekrar oyunuzu bize verdiğinizde Eskişehir 2023 hedefine ulaşacak. Eskişehir'den 6'da 6 milletvekili çıkaracağız.'

Öte yandan miting alanında alınan önlemler dikkat çekti. Basın mensuplarının apartman dairesinden görüntü alması dahi engellendi.

Editör: TE Bilisim