Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyası ile çıkan orman yangınlarının yok ettiği ağaç ve canlıların yeniden yeşerebilmesi amaçlanıyor. Guinness Rekorlar Kitabı'na aday olarak başlatılan kampanyaya yoğun ilgi oldu. Şimdiye kadar 50 ilde başvurular yüzde yüze ulaştı. Hedeflenen sayıya ulaşılan illerde başvurular alınamıyor.
81 İLDE AYNI ANDA
Öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine kısaca 7 den 77'ye toplumun bütün kesimlerinden katılacak vatandaşların katkılarıyla 11 Kasım 2019 günü saat 11.11'de 81 ilde aynı anda 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon adet fidanı toprakla buluşacak.
GÜNAY ÇAĞRI YAPMIŞTI
Eskişehirliler de Geleceğe Nefes Ol Kampanyası için kolları sıvadı. Sahiplenilen ve bağışlanan fidan sayısı ilimizde hedefine ulaştı. 290 bin olan hedef sayısı kısa sürede tamamlanarak Eskişehir için bağış sayısı da dolmuş oldu. Ancak Eskişehir'de yaşayıp fidan bağışı yapmak isteyenler istediği sayıda fidanı farklı iller üzerinden yapabilir.
Editör: TE Bilisim