Yoğun bir katılımla açılışı gerçekleştirilen Ev'leniyoruz, Kozmetik, Kişisel Bakım ve Mobilya Fuarı'nda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, 'Bu yatırımlar Eskişehir'de birçok sektöre hayat verecek, ekonomik olarak katkı sağlayacak' dedi.
Ev'leniyoruz, Kozmetik, Kişisel Bakım ve Mobilya Fuarı, yoğun katılımla açıldı. Gelinlikten, davetiyeye, takıdan, nikah şekerine, çok sayıda ürün görücüye çıktı. Fuar açılışına, Vali Özdemir Çakacak, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Ömer Zeydan, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Sakallı başta olmak üzere çok sayıda isim katıldı.

HIZLI BAŞLANGIÇ
Açılış konuşmasını yapan TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, 'Şunu büyük bir gururla söylüyorum ki; Bu yıl faaliyete geçen Eskişehir Fuar Merkezimizde bugün açacağımız fuar Türkiye'de beş ayrı ilde daha düzenleniyor. Ancak ilklerin şehri Eskişehir'de açılan bu fuar Türkiye'de bu sektörde düzenlenen en büyük ve en geniş katılımlı fuar olma özelliğine sahip' dedi. Eskişehir'de fuarcılık faaliyetlerinin hızlı başladığını kaydeden Alagöz, 'İnşallah önümüzdeki dönemde gıda fuarımız, tarım fuarımız, hobi spor ve hediyelik eşya fuarımız, inşaat fuarımız ve kitap fuarımızın ikincisiyle de bu yıl çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2020 yılında ise Eskişehir'imizin gözde sektörlerinden havacılık, lokomotif sanayi, demiryolu üzerinde de yeni projelerle de inşallah Eskişehir'i ülkemizin en önemli fuarcılık destinasyonlarından biri haline getireceğiz' diye konuştu. ETB Başkanı Zeydan, 'Birçok sektörü içinde barındıran tüm bu fuarların zengin içerikleriyle bölge ekonomisine olumlu katkılar sağlayarak ticari iş birliklerinin geliştirilmesine ve şehrimizin tanıtımına önemli yararlar sağlayacağına yürekten inanıyorum' ifadelerini kullandı.

REKABET VURGUSU
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, 'Bu fuarın açılışı bize bir şey daha gösteriyor ki; bu şehrin daha fazla üreten, daha fazla istihdam sağlayan, daha fazla katma değer yaratan bir şehir olması gerekiyor. Görüyoruz ki klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra bundan sonra artık belediyeler, yerel yönetimler şehrinin ticaretinin, ekonomisinin, sanayisinin, akademisinin hemen hemen her alanda daha da büyümesi, zenginleşmesi daha da başka şehirlerle rekabet edebilir bir hale gelmesi gerektiğini bize bir daha hatırlatıyor' şeklinde konuştu.

HAYAT VERECEK
'Bir hayalle başladık ve bugünlere geldik' diyen ETO Başkanı Metin Güler, 'Eskişehir tüccarımız bu yatırıma sahip çıkmıştır. ETO yıllardır üyelerinden aidat alan bir konumdaydı. Ama bu yapılan yatırımlarıyla bundan sonraki süreçte Eskişehir tüccarına, esnafına, sanayicisine para kazandıracak noktaya geldi. Bundan sonraki süreçte bu yatırımlar Eskişehir'de öncelikle hizmet sektörü başta olmak kaydıyla birçok sektöre de hayat verecek, ekonomik olarak katkı sağlayacak. Bu fuar istihdam noktasında önemli bir katkı sağlamıştır kentimize. Hizmet sektörü de oteller başta olmak kaydıyla tüm sektörler inanılmaz derecede avantajlı duruma geçmiştir' ifadelerini kullandı.

BULUŞMA NOKTASI
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, fuarcılık konusunda geç kalınmış olduğunu vurgulayarak, 'Eskişehir Ticaret Odası yönetimlerinde bütün görev alan başkanlar ve yöneticileri adım adım bu güne kadar geldi ve bugün bu güzel fuarı açtık. Şehirlerin kalkınmasında fuarların ne denli önemli olduğunu dış ülkelere gittiğimizde görüyorduk. Fuarcılık konusunda söylenecek çok şey var. Ben Eskişehir'deki üreticilerin, sanayi hizmet sektörü dahil, mesela otelcilik fuarları da vardır. Turizmden tutun el işlerinden turistik eşyalara varıncaya kadar yeni fuarların yapılmasını TÜYAP organize edecektir. El sanatları fuarları da fevkalade önemlidir. Bunlar tüketiciyle üreticiyi bir araya getirdiği için dolayısıyla o sektörlerdeki ürün ve gelir artışının ana konuları olacaktır' dedi.

ÖNEMLİ KAZANIM
Vali Özdemir Çakacak ise 'İlk ziyaretçilerine Aralık 2018'de kitap fuarı ile kapılarını açan Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi ilimiz adına büyük bir eksikliği gidermiştir. Önümüzdeki yıllarda burasının ilimiz ve bölgemiz için nice övünç duyulacak organizasyona imza atacağından kuşku duymuyoruz. Esasen biz fuarlara ilimizin ve bölge illerimizin ekonomisine, sanayisine, ticaretine, turizmine, sosyal ve kültürel hayatına katkılar sunacak unsurlar olarak bakıyoruz. Çünkü fuarlar düzenlendikleri ilin ve çevre illerin ekonomisine önemli katkılar sağlarlar. İlgili sektörlerin büyümesini ve o sektörlerdeki istihdamın artmasını desteklerler. Tüm bunların yanında fuar içi organizasyonlardaki kültürel aktiviteler sayesinde ilimizin ve çevre illerin sosyal hayatına da önemli kazanımlar sağlamış olurlar. Fuarlar, istihdam ve üretime yapmış olduğu bu katkılardan dolayı bizleri mutlu etmektedirler' diye konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimi sonrası gelinlik defilesi yapıldı. Fuar 24 Şubat Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak. HM
Editör: TE Bilisim