Kardeş şehir anlaşmaları ile kültür, sanat, eğitim, spor, ticaret gibi birçok farklı alanda dünyanın dört bir yanındaki kentler ile iyi ilişkiler kuran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Frankfurt Belediyesi'nin davetlisi olarak Almanya'ya gitti.
TÖRENE KATILDI
Başkan Büyükerşen'in başkanlığında belediye bürokratlarından oluşan heyet Frankfurt'un kent içi ulaşım firması olan VGF'nin düzenlediği törene katıldı. Törende Eskişehir'in birbirinden güzel görselleri ile süslenen metro hizmete sunulurken, Başkan Büyükerşen yaptığı konuşmada Eskişehir'in tanıtımına destek olan VGF yetkililerine teşekkür etti. Büyükerşen 'Geçmişi sağlam temellere dayanan Türk-Alman ilişkilerinin bundan sonraki dönemde de gelişerek sürmesi en büyük dileklerimden biridir' dedi.
ANLAMI BÜYÜK
'Frankfurt ve Eskişehir arasındaki bu dostluk ve kardeşlik ilişkisinin, bu yolda etkisi olması kaçınılmazdır' diyen Büyükerşen, 'Bu dostluğa katkıda bulunan kişi, kurum ya da kuruluşların kalbimizdeki yeri ise bambaşkadır. Bu nedenle, Frankfurt şehrinde şehir içi ulaşımı kusursuz bir şekilde sağlayan VGF'nin bu kardeş şehir ilişkisine vermiş olduğu desteğin bizim için anlamı gerçekten çok büyük. Şimdi VGF sayesinde hayatı boyunca Eskişehir'in adını bile duymamış insanlar varlığımızdan haberdar olacak ve belki de bizi ziyaret etmeye karar verecekler. Bu nedenle başta VGF'nin çok değerli CEO'su T.Wissgott ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emeği olan Sayın R. Jacob olmak üzere tüm VGF çalışanlarına çok teşekkür ediyor ve kendilerini metrolarında fotoğraflarına yer verdikleri Eskişehir'i yakından tanımaları için huzurunuzda Eskişehir'e davet etmekten büyük mutluluk duyuyorum' ifadelerini kullandı.
İLK SÜRÜŞÜ YAPTI
Başkan Büyükerşen Eskişehir görselleriyle giydirilmiş olan metro aracını kullanarak ilk sürüşünü gerçekleştirdi. Sonrasında Başkan Büyükerşen ve belediye bürokratları Frankfurt kent içi ulaşımı hakkında yetkililerden bilgi aldı. HM
Editör: TE Bilisim