Proje kapsamında gerçekleştirilen 4 günlük Eskişehir tanıtım programına Güney Kore'den 9 Turizm Blogger davet edidi. THY ve BEBKA'nın destekleriyle gerçekleştirilen program dahilinde ilk gün İnönü, ikinci gün Seyitgazi ve Han, üçüncü gün Çifteler, Mahmudiye ve Sivrihisar'da çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. Güney Koreli blogger'lar son gün ise kent merkezini gezdi.
İLÇELERE ZİYARET
Şehir merkezindeki müze ve turistik yerleri gezen bloggerlar çektikleri görselleri şahsi internet sayfalarında ve sosyal medya hesaplarında paylaştı. Çarşamba günü ilk olarak küresel yeraltı zenginliğimiz lületaşı ocakları ziyaret edilerek, Çifteler ilçesi gezildi. Konuklar Sakaryabaşı'nda tatlı su kaynaklarına dalış yapıp, bölgedeki doğal güzellikleri fotoğrafladı. Çifteler ziyaretinin tamamlanmasıyla Mahmudiye'ye geçen heyet ilçedeki Osmanlı'dan günümüze uzanan at yetiştirme çiftlikleri ve atlı terapi merkezini ziyaret etti. Blogger'lar daha sonra Sivrihisar'da yöresel lezzetler eşliğinde dinlenme molasının ardından Selçuklu Mimarisi Ulu Camii, Ermeni Kilisesi, Açık Hava Müzesi, Saat Kulesi Seyir Terası ve Sportif Havacılık Müzesi gezdi. Eskişehir'e dönen heyete ocakbaşında lezzet çeşitleri ikram edildi.
KENTİ DE GEZDİLER
Eskişehir tanıtım programı kapsamında Güney Koreli Turizm Bloggerları; Atlıhan El Sanatları Çarşısı; Kurşunlu Külliyesi, Cam Sanatları ve Lületaşı Sanatları Atölyesi, Mevlevihane; Cam Sanatları, Balmumu Heykeller ve Odunpazarı Modern Müzeleri; Sazova Parkı, EsMiniatürk, Bilim, Kültür ve Sanat Merkezini de ziyaret etti. Porsuk Çayı üzerinde Gondol turu yaptı. HM
Editör: TE Bilisim