Eskişehir'e inceleme gezisi düzenleyen belediyelere, İzmir Büyükşehir Belediyesi de eklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Çiğdem Aşıcı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürü Hasibe Velibeyoğlu başkanlığındaki heyet, Büyükşehir Belediyesi'nin ıslah çalışmalarını tamamlayarak Eskişehir'e kazandırdığı Porsuk Çayı'ını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
İZMİR'DE UYGULAYACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi heyeti saha gezilerinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in selamlarını ileten İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Çiğdem Aşıcı, Eskişehir'i çok beğendiklerini ifade ederek 'Eskişehir yeşil içerisinde muhteşem bir kent durumuna gelmiş. Tematik parklar, müzeler ve yaşam alanları her biri insanları Eskişehir'e bağlıyor. İzmir'de hayata geçirmeyi planladığımız, kentte kıyı ile buluşan dereleri şehrimize kazandırma projemiz hakkında teknik bir gezi düzenledik. Eskişehir'de Porsuk Çayı ıslahı ve sizlerin burada yapmış olduğunuz çalışmaları yerinde inceleyip fikir almak istedik. Sizlerden aldığımız bilgiler ile İzmir için uygulamak istediğimiz projemize bir an önce başlamak istiyoruz' diye konuştu.
İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENECEK
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Büyükerşen 'İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başarılı projeler üreteceğini çok iyi biliyoruz. Eskişehir ile İzmir arasında ilişkilerimizi daha da güçlendireceğimize inanıyorum. Sizleri Eskişehir'de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyorum' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim