Başkan Kazım Kurt'un talimatıyla Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Gökmeydan Mahallesi'ne yeni bir park yaptı.
16 BİN METREKARE
Toplam 16 bin metre kara alana sahip olan Cumhuriyet Parkı'nda ünlü Heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından yapılan Cumhuriyet Anıtı, müzik animasyonlu gösteri havuzu, oyun alanları, spor alanı, koşu yolu, oturma alanları, amfi ve çay bahçesi yer alıyor. Pazar Günü bir dizi etkinlik ile açılışı yapılacak olan Cumhuriyet Parkı'nda ünlü sanatçı Volkan Konak da sevilen ezgileri ile Eskişehirliler halkıyla bulaşacak. Pazar Günü saat 16.00'da başlayacak olan etkinlikler park ve anıt açılışı ile devam edecek. Çeşitli dans gösterilerinin yanı sıra animasyonlu havuz aktivitesinin ardından saat 20.00'de ünlü sanatçı Volkan Konak Eskişehirliler ile bir araya gelerek ezgileriyle Cumhuriyet coşkusuna yakışır bir akşam yaşatacak.
ANLAMLI KUTLAMA
Cumhuriyet şehri Eskişehir'e yakışır bir park kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı'nın parkları ve yeşil alanları ile ünlü bir kent olması için 4,5 yılda çok çaba harcadıklarını belirtti. Odunpazarı bölgesine sayısız park kazandırdıklarını kaydeden Başkan Kurt, 'Ancak Cumhuriyet Parkı'nın apayrı bir yeri var, Metin Yurdanur tarafından yapılan anıt ile birlikte parkımız daha da anlam kazandı. 28 Ekim Pazar Günü de Cumhuriyet'imize yakışır bir şekilde hem parkımızı açacağız hem de Cumhuriyetimizin 95'inci yılını coşkuyla kutlayacağımız bir gün geçireceğiz. Bu vesile ile tüm Eskişehirlileri park açılışı ve Cumhuriyet kutlamalarımıza davet ediyorum' dedi. HM
Editör: TE Bilisim