Anemon Otelde 3 gün devam edecek 20'nci Ulusal Turizm Kongresi ve 4'üncü Uluslararası Turizm Kongresi sürüyor. İkinci gününde ES TV mikrofonlarına konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Emir, '20'inci Ulusal Turizm Kongresi ve 4'üncü Uluslararası Turizm Kongresinin Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenmesi gerçekten bu şehir için onur verici bir faaliyet. Kongremize ulusal ve uluslararası düzeyde 300'e yakın bildirili katılım sağlandı. Bildirilerin konusunun Şehir turizmine yönelik olması şehrimizin turizmini belirlemek adına büyük katkı sağlayacak. Eskişehir turizmi mevcut haliyle Türkiye içerisinde gerçekten ilgi çekici ve talep gören yapısı var. Bu yapıyı uzun süre korumak için bu tür kongreler katkı sağlayacaktır' dedi.
TURİZM ÇEKİCİLİĞİ ZENGİN
Eskişehir'in turizm potansiyelini de değerlendiren Emir, 'İş turizmi ve şehirde çekicilik bakımından büyük unsurlara sahip. Müzeler konusunda olsun, parklar konusunda olsun. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrin temel beklentisi burada gelen yerli turistin daha fazla gece konaklaması için neler yapılması gerektiğini konuşuyoruz. Şehirdeki turizmi çevrelere yani Sivrihisar'a, Frig Vadisine, Sarıcakaya'ya, Çifteler'e, Yazılıkaya'ya olsun her ilçesi turizm çekiciliği bakımından zengin potansiyele sahip. Bu tür ilçelere de turizm hareketini yönlendirebilirsek şehre gelen turistler daha fazla konaklayacak. Ekonomik beklenti de daha iyi bir noktaya gelecektir' ifadelerini kullandı.
TURİZMDEKİ YERİ ÇOK ÖNEMLİ
Turizm Akademisyenler Derneği Başkanı (TUADER) Prof. Dr. Muharrem Tuna ise Eskişehir'in turizm açısından Türkiye markası olduğuna dikkat çekti. Tuna, 'Eskişehir gerçekten turizm alanında en önemli kentlerinden birisi. Gerçekten burada turizme yönelik çok başarılı çalışmalar yapıldı. Burada tüm karar alıcıları, belediyeleri, Valiliği ve STK'ları tebrik etmek gerekiyor. Eskişehir bu konuda çok ciddi yol aldı. Türkiye'nin marka kentlerinden biri oldu. Neden önemli? Turizm her kentin her ülkenin önceliği bir konu. Turizm gittiği yere refah götürüyor, istihdam götürüyor, ekonomiyi canlandırıyor. Artık bütün dünya turizmin önemine vardı. Eskişehir daha önce vardı. Türkiye geneline bakıldığında. Eskişehir'in turizmdeki yeri çok önemli. İnşallah gelecekte de çok önemli noktaya gelecektir' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim