Nisan ayına ertelendiği söylenen Eskişehir Ticaret Odası (ETO) seçimleri öncesi adaylar irtibat ofislerini açmaya devam ediyor. Cumartesi akşamı seçim sürecinde kullanacağı irtibat ofisini açan Ayhan Sezer, 'Eskişehir için, Eskişehir Ticaret Odası için sevdamızı, içimizdeki ateşi, her türlü heyecanımızı ortaya koyup aday olduk. Sizlerle beraber Eskişehir Ticaret Odası'nda çok güzel hizmetler yapıp Eskişehir ticaret hayatına ivme kazandırıp Eskişehir'i ilklerin, enlerin şehri yapmak için aday olduk' diye konuştu.

İLK 10'A ÇIKARACAĞIZ
Eskişehir ticaretini ekibiyle birlikte ilk 10'a çıkaracaklarını söyleyen Sezer, 'Eskişehir ekonomisini büyütmek için tüm ekibimizle en büyük projeleri yapıp aday olduk. Eskişehir ticareti Türkiye'de 36'ncı sırada, Eskişehir ihracatı da 20'nci sırada. Bu Eskişehir'e yakışmıyor. Bu Eskişehir için kötü bir durum. Biz bunu tüm ekibimizle Eskişehir'e yakışan şekle getireceğiz. Eskişehir ticaretini ilk 10'a sokacağız' şeklinde konuştu.

AYAĞI YERE BASAN PROJELER
Eskişehir'in çok ivedilikle bizim projelerimize ihtiyacı var bizim kadromuza ihtiyacı var. Bizlerle beraber büyümeye ihtiyacı var' diyen Sezer, 'Şu an Eskişehir'in kalkınması için, tüm Eskişehir'in bize ve bizim ekibimize ihtiyacı var. Bizim projelerimizin hepsi ayağı yere basan, uygulanabilir hepsi küçük ve orta ölçekli işletmelerimizi daha büyütmek, Eskişehir ticaretine katmak için olan projeler. Eskişehir'de küçük ve orta ölçekli özellikle çarşı mağazacılığı, inşaat, mobilya en başta tutarsak şu an her projemiz Eskişehir'i büyütmeye, Eskişehir'i kalkındırmaya yönelik projeler. Eskişehir için el ele vermeye birlikte çalışmaya hazırız' ifadelerini kullandı.

ÇARŞI MAĞAZACILIĞINI GELİŞTİRECEĞİZ
Eskişehir'de çarşı mağazacılığının durgunlaştığına dikkat çeken Sezer, 'Eskişehir'de çarşı mağazacılığı durağanlaştı. Çarşı kültürü yavaş yavaş ölüyor. Eskişehir'in çarşısına baktığımızda kan ağlıyor. Çarşının içine resmen girilemiyor, alışveriş yapılamaz hale geldi. Eskişehir çarşı mağazacılığının gelişmesi için festivallerle, etkinliklerle şenliklerle Eskişehir çarşı mağazacılığını geliştirmek ve dışardan gelecek turistlerle büyütmek istiyoruz. Bu proje bizim en öncelikli projemiz. Çarşı mağazacılığını, cadde mağazacılığını geliştireceğiz. O yüzden tüm çarşıyı gezerek dedik ki; dışardan alışveriş yapmak için Eskişehir'e mutlaka ve mutlaka şehrimize insan getirip şehrimize para kazandırmalıyız' dedi.

KREDİ KONUSUNDA YARDIM
'Eskişehirimizin küçük ticaret erbabımızın dükkanlarını büyük işletmeler haline getirmeliyiz' diyen Sezer, 'Finans ve kredi. Eskişehir'in en ihtiyaç duyduğu konu. Üye arkadaşlarımız şu an kredi ve finans olayında sıkıntı yaşıyor. Kısa vadeli kredi bulamayan arkadaşlarımız her türlü kötü eylemlerle yüz yüze kalıyor. Seçilirsek çok hızlı şekilde finans ve bankalarla görüşüp Eskişehir Ticaret Odası üyelerine kredi almasına yardımcı olacağız' diye konuştu.

ŞU AN ETO GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR
Eskişehir Ticaret Odası'nın şu an koleksiyonlarla, diksiyon kurslarıyla gününü gün ettiğini anlatan Sezer, 'Eskişehir Ticaret Odası günü kurtarmaya çalışıyor. Koleksiyon yaparak, diksiyon dersi vererek gününü gün ediyor. Ama esnaf küçülüyor. Bakın 16 bin 500 üyesi olan Ticaret Odası'nın sağlıkla ilgili, turizme ilgili herhangi bir planı, projesi yok. Biz üyemizin gücünü karşı tarafa göstereceğiz ve üyemize pozitif ayrımcılık sağlayacağız' dedi. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim