Lise eğitimine devam edecek öğrencilerin TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi) tercihleri 24 Temmuz'da sona erecek. Öğrenciler, yerleştirme puanları dikkate alınarak, tercihleri doğrultusunda ve okulların boş kontenjanlarına göre merkezi olarak liselere yerleştirilecekler.
FATİH FEN ÖNDE
Gençlerin doğru tercih yapabilmeleri için Eskişehir'de Fen ve Anadolu Liselerinin yüzdelik başarı dilimlerini araştırdım. Ortaya çıkan sonuçlarla, Eskişehir'in en başarılı Fen ve Anadolu Liselerini siz okurlarımız için sıraladım. En gözde okulların muhtemel taban puanlarını hesaplayarak, öğrencilerin tercihlerinde yardımcı olmayı hedefledik. Her yıl olduğu gibi Eskişehir Fatih Fen Lisesi yine Eskişehir'in en başarılı lisesi oldu. 'Proje okulu' olduktan sonra büyük atağa geçen Eskişehir Anadolu Lisesi, Fatih Fen ile arayı kapatmaya başladı. Uzunca bir süredir yönetim boşluğu olan Fatih Fen Lisesi'ne mutlaka liyakat kriterlerine uygun başarılı bir yönetici müdür olarak atanmalı şu günlerde adları bu okulun müdürlüğü için geçen Almancacı ve Bilişimci bu lisenin ağırlığını taşıyamaz. Benden uyarması.
FATİH ANADOLU
YÜKSELİYOR
Halil Turhan'ın göreve gelmesiyle büyük bir ivme kazanan Fatih Anadolu Lisesi, Kılıçoğlu Anadolu Lisesi'ni geçerek, üçüncü sırada yer aldı. Halil Turhan ekibiyle birlikte sadece sınavlarda değil, sosyal projelerde de okulda büyük atılım başlattı. Binası sağlıksız olduğu için önümüzdeki yıl başka bir okula taşınacak olan Kılıçoğlu Anadolu Lisesi dördüncü sırada yer aldı. Bu taşınma sürecinin okul başarısını düşürmemesi için gerekli önlemler alınmalı. Geçtiğimiz yıl eğitime başlayan Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi taban puanı sıralamasında beşinci sırada yer alması bekleniliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlker Nebi Özgür gibi ilimiz genç kuşağının en başarılı yöneticilerinden birisini bu okula müdürü yaparak, doğru bir işe imza attı. Muzaffer Çil Anadolu Lisesi uzun yıllardır hep aynı yerde. Yıllardır Fatih Anadolu ve Kılıçoğlu Anadolu Liselerini geçecek bir atılımı gerçekleştiremediler. Bence önümüzdeki süreçte Muzaffer Çil Anadolu Lisesi, EAL örneğindeki gibi 'Proje Okulu' yapılırsa istenilen motivasyon sağlanabilir.
FAHRİ KESKİN'İN
BÜYÜK BAŞARISI
İlk Anadolu lisesi yapıldığında 'vasat bir durumda' olan H. Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi son yıllarda büyük aşamalar kaydederek, ön sıralarda kendisine yer buldu. 'Proje Okulu' ilan edilmesine rağmen ETİ Sosyal Bilimler Lisesi başarı sıralamasında istediği noktaya ulaşamadı. Okulda müdürlük yapmak için şartları tutmayan birisi tarafından yönetilen Sosyal Bilimler Lisesi'nde 'torpilli öğretmen atamaları' sorgulanmalı. Bu okul artık öğretmen seçimleri konusunda EAL'yi örnek almalı. Sivrihisar'da eski AK Parti Milletvekili Fahri Keskin tarafından yaptırılan Fahri Keskin Fen Lisesi'nin yüzdelik dilim hesaplarına göre Eskişehir'de 10'ncu sıraya yükselmesi beni mutlu etti. Bu okul yönetimi ve öğretmenlerini kutluyorum. Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp'in büyük destek verdiği Beylikova Fen Lisesi de listede 13'ncü sırada yer aldı. Başta Başkan Alp olmak üzere bu okulda görev alan yönetici ve öğretmenlerini de tebrik ediyorum. Aynı başarıları Çifteler Sami Arıel ve Alpu Anadolu Liselerinden de bekliyorum.


nostalji
22 YIL ÖNCE
AYDIN
ARAT'IN EKİBİ


Yıl 1995. 22 yıl öncesine ait tarihi fotoğrafta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Aydın Arat, eşi Ayfer Arat, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Orhan Güngör ve Özel Kalem Müdürü Şamil Özcan birlikteler. Orhan Güngör ve Şamil Özcan, dönemin Genel Sekreteri Adnan Ercan, dönemin İmar Limited Genel Müdürü Bekir Sıtkı Saraç ile birlikte Arat'a en yakın isimlerdi. Arat 4 Ekim 1997'de vefat ettikten sonra Orhan Soydaş Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Soydaş, Arat ile aynı partiye mensup olmasına rağmen, Adnan Ercan, Bekir Sıtkı Saraç, Orhan Güngör ve Şamil Özcan ile çalışmadı.

foto şaka

Başbakan Binali Yıldırım: Devlet Bey, size söz verdiğim gibi Tuğrul Türkeş'i kabineden attım.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Binali Bey listeyi sen mi yaptın ki onu atasın. Tuğrul'a 'Yıldırım' değil, Reis çarptı.