HABER: ESRA ÜNLÜ

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, yeni kabinede Nabi Avcı'nın yer almamasını ve Harun Karacan'ın Genel Başkan Yardımcısı olmasını değerlendirdi. 'Bakansız kaldık' tabirinin çok kullanıldığını ancak bunun doğru olmadığını belirten Kaynarca, 'Nabi hocamızın kendine has bir ağırlığı var, çok sağlam bir değeri var. Onunla çalıştıkça biz farkına vardık. Dolayısıyla ondan eksik kalmış, mahrum kalmış değil Eskişehir. 1993 yılından beri cumhurbaşkanımız İstanbul il başkanıyken onunla beraber yürüyen yol arkadaşıydı. O arkadaşlık, o vefa hemen kaybedilecek bir şey değil, devam edeceklerini düşünüyoruz. Bakanlık makamı vesaire Eskişehir'e katkılarını eksiltmez. Bunun yanında ilave aldığımızı düşünüyorum. Enerjisiyle, kendisine koşuşturmacasına hayranlıkla baktığımız milletvekilimiz Harun Bey de genel başkan yardımcısı oldu. Biz bir ilave aldık diye düşünüyorum. Bakanlık döneminde de zaten katkıları oluyordu aynı şekilde devam edecek. Bir kayıp yaşamadık. Eskişehir'in genel merkez tarafından nasıl önemsendiği görüldü. Eskişehir kazandı' dedi.
2019 yerel seçimlerine de tüm hızıyla devam ettiklerini kaydeden Kaynarca, 'Vizyon olarak 2019'a kilitlendik. Bir önceki mahalle çalışmalarımız onun üzerineydi. Ardından referandum dönemi geçirdik. İstediğimiz sonuçları almamış olsak da ölçülebilen çok net şeyler var. Sahadaki hareketlilik var. Ramazan'ı da dolu dolu geçirdik. Arkasından da 2019 vizyonunu konuşuyoruz. AK Parti il teşkilatı 2019'a bugüne kadar hazırlandığından çok daha farklı, çok daha düzenli, çok daha istikrarlı açıklanıyor. 2019'da belediyeler kesinlikle hedefimiz. Ben bu konuda çok umutluyum' diye konuştu.
Belediye başkan adaylarının belli olup olmadığı konusunda değerlendirmelerde bulunan Kaynarca, şöyle konuştu: 'AK Partide şiar belli. Herkes çalışır, bir isim belirlendikten sonra hep birlikte onun yanında çalışmaya devam ederiz. Biz o gün gelene kadar hangi isim ne olacak diye hiç düşünmüyoruz. Genel merkezin belirlediği, Eskişehir yerelinin takdir ettiği, bir isim olur. Dündar beyin açıklamasını hatırlatayım. 'İsimler belli olduğunda hep beraber şunun diyeceğiz. Ya bu isimler aşağı yukarı böyle olacağı belliydi. Nereden çıktı bu isimler demeyeceğiz' demişti. Ben onun 2019'a yansıyacağını düşünüyorum. Yaklaşık 3,5 yıllık süreçte Eskişehir teşkilatını canlandırdı. Taşları hep doğru yerlere koyarak bizleri bir araya topladı. Seçimde de o performansı göstereceğini düşünüyorum. Bildiğiniz Eskişehir kamuoyunda sürekli sohbet ettiğiniz, evet bu işi yapar dediğiniz insanlar olacak.'
Kaynarca kongre sürecinin ise başladığını ve 2017 bitene kadar teşkilatların belirleneceğine de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim